Qatar, criză în lumea arabă. UE se implică

Șefa diplomației europene Federica Mogherini a lansat un apel duminică la negocieri directe între Qatar și vecinii săi pentru rezolvarea crizei din Golf, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Mogherini a lansat acest apel după o vizită de o zi efectuată în Kuweit, unde s-a întâlnit cu șeicul emir Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah și cu alți oficiali, într-un efort de rezolvare a crizei ce zguduie Consiliul de Cooperare al Golfului (CCG) din 5 iunie, când Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite (EAU) și Bahrein, țări membre CCG, precum și Egiptul au rupt legăturile diplomatice cu micul emirat Qatar, acuzându-l de susținere a grupărilor extremiste.

Într-un comunicat, șefa diplomației UE a cerut "tuturor părților să angajeze negocieri pentru a se pune de acord asupra unor principii clare și asupra unei foi de parcurs în vederea soluționării rapide a crizei".

Uniunea Europeană, a subliniat Mogherini, este pregătită să sprijine procesul de negocieri și să ajute la punerea în aplicare a unui plan de rezolvare a crizei, în special în domeniul combaterii terorismului.

Țări occidentale, între care SUA, Germania, Marea Britanie și Franța, și-au oferit deja bunele oficii protagoniștilor crizei, dar fără rezultate vizibile.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel