EXCLUSIV  PUZ Sectorul 1, premieră în administrație. Edilul Tudorache și Ciobanu Olivia Anca, arhitectul-șef, explicații

Crişan Andreescu / 17 apr 2019 / 22:51 Salveaza PDF Comentarii
Primarul Dan Tudorache explică de ce este necesar demararea acestui proiect. Foto C. Andreescu
Descriere foto: Primarul Dan Tudorache explică de ce este necesar demararea acestui proiect. Foto C. Andreescu

Primăria Sectorului 1 a lansat, miercuri, dezbaterea Planului Urbanistic Zonal, o premieră pentru o administrație locală. Edilul Dan Tudorache și Ciobanu Olivia Anca, arhitectul-șef, au explicat pentru DC News coordonatele acestei dezbateri publice.  

Planul Urbanistic Zonal al Sectorului 1 este un proiect major al Bucureștiului, pentru că Sectorul 1 este într-o continuă dezvoltare și, din cauza acestui aspect, trebuie să avem cât mai puține procese. Vă dau un  exemplu: PUG-ul este din anul 2.000, totul a evoluat în acești ani, aceste fiind depășit la ora acuală. Pentru dezvoltarea Sectorului este benefică demararea acestul PUZ.

Costurile programului sunt zero, a declarat în exclusivitate pentru DC News Dan Tudorache, primarul Sectotui 1.

Referitor la acest aspect, Ciobanu Olivia Anca, arhitectul-șef al Sectorului 1  a intervenit, declarând că PUZ-ul Sectorului este o surpriză plăcută, acesta fiind o aoferă din partea consorțiului VEGO sponsprizând această lucrare. Primăria Sectorului 1 asigură doar suportul, punând la dispoziție doar documentația, alături de Primăria Capitalei, pentru că PUZ-urile sunt de competența acesteia.

Studiile de fundamentare sunt, de asemenea, finanțate tot de către sonsorțiul amintit, o parte fiind deja de la PUG, deoarece  Primăria Sectorului 1 a colaborat cu proiectantul general de la PUG, respectiv Facultatea de Urbanism și Arhitectura Ion Mincu.

Ciobanu Olivia Anca, arhitectul-șef al Sectorului 1

Pentru luna august este preconizată obținerea avizului arhitectului-șf al Capitalei, iar spre sfârșitul lui 2019 acest proiect să fie gata,  a mai declarat edilul Sectorului 1. 

Despre aprobările de care au nevoie, arhitectul-șef a declarat că un prim pas este cel de la Mediu, cu o procedură de impact, pentru că este de amploarea unui sector, întinzându-se pe o perioadă de 145 de zile, aceata fiind procedura legală. Între timp o parte dintre avizele necasare le-am și obținut, respectiv cele de utilități, cele de la SNCFR, cu cele de la Ministerul Dezvoltării și cele de la Monumente.

Despre acest proiect, locuitorii Sectorului 1 au fost informați, acest lucru fiind o premieră când se face  o dezbatere publică la o documentație de urbanism, și pentru prima dată când Primăria Sectotului 1 organizează o astfel de dezbatere, a mai declarat arhitectul-șef al Sectorului 1.

Vezi si: EXCLUSIV Program de anvergură, finalizat. Daniel Tudorache: Anul acesta terminăm

 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27