PUZ Sector 3, decizie categorică a Consiliului General

Nicusor Dan
Nicusor Dan

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a respins miercuri Planul Urbanistic Zonal Sector 3, cu 27 de voturi 'pentru', 12 - 'împotrivă' şi 3 abţineri, insuficiente în vederea adoptării.

În cadrul dezbaterilor, Roxana Wring (USR) a apreciat că PUZ-urile de sector nu sunt oportune, deoarece Capitala are nevoie de un Plan Urbanistic General. Ea a opinat că PUZ Sector 3 prezintă probleme din punct de vedere al legalităţii. 'Aceste PUZ-uri nu fac decât să adâncească haosul urbanistic. În cazul Sectorului 3, el nu se justifică. Sunt anumite zone din sector care într-adevăr ar putea să fie reglementate prin PUZ, dar în rest nu face decât să preia PUG. Proiectul are probleme şi pe legalitate, sunt anumite modificări care au fost făcute şi în acest caz ar trebui să fie reluată avizarea de mediu. Pe de altă parte, nu respectă avizul conform al Ministerului Culturii. În continuare, în regulamentul PUZ Sector 3 rămâne lărgirea Căii Călăraşi. Noi am primit o confirmare a Ministerului Culturii că ei nu au dat aviz pentru lărgirea Căii Călăraşi', a spus ea.

Nicușor Dan: Nu este nici oportun, nici legal

Adrian Constantin Florescu (PMP) a atras atenţia asupra faptului că planşa în baza căreia au fost obţinute o serie de avize şi a avut loc dezbaterea publică a fost modificată ulterior. 'După încheierea dezbaterii publice, a apărut luna trecută o nouă planşă, care modifică total prima planşă în baza căreia s-au obţinut avizele. (...) Planşa a doua are doar două avize', a spus el. Deputatul independent de Bucureşti Nicuşor Dan a apreciat că PUZ Sector 3 nu este nici oportun, nici legal. 'În Parcul Pantelimon se propune un parc de distracţii. Copacii vor fi înlocuiţi cu nişte maşinării care... a încercat la Sectorul 2, n-a funcţionat. În zona Trapezului, aveţi o problemă de legalitate. Dacă veţi compara planşa PUG cu planşa PUZ Sector 3, veţi vedea că o zonă V1a devine M1A, în mod ilegal. A treia problemă de nelegalitate: zona Timpuri Noi - şi nu este singura. Această zonă este L1a cu o densitate CUT (coeficient de utilizare a terenului - n.r) de 1,3. Legea permite o majorare de CUT cu 20%. Ea devine M3, cu CUT de 2,5. De la 1,3 la 2,5 e mai mult de 20%. Este ilegal', a explicat Nicuşor Dan. 

VEZI ȘI:

Înlocuire Dragnea. Nicușor Dan: Iordache încalcă legea de dragul lui

Consiliul General, aprobare pentru reţeaua metropolitană de creşe şi grădiniţe


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel