Putin vrea ca întâlnirea cu Biden să ajute la stabilirea unui dialog direct

Putin vrea ca întâlnirea cu Biden să ajute la stabilirea unui dialog direct  Sursă foto: Pixbay
Putin vrea ca întâlnirea cu Biden să ajute la stabilirea unui dialog direct Sursă foto: Pixbay

Președintele Vladimir Putin se declară încrezător înaintea întâlnirii pe care o va avea cu omologul din SUA, Joe Biden.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că aşteaptă de la summitul pe care îl va avea săptămâna viitoare cu omologul său american Joe Biden să ajute la instituirea unui dialog între cele două state şi să restabilească contactele personale, a informat duminică agenţia Interfax, potrivit Reuters.

Cei doi lideri se vor întâlni miercuri, 16 iunie, la Geneva într-un context tensionat al relaţiilor americano-ruse, pentru discuţii pe o gamă largă de subiecte.

'Să restabilim contactele noastre personale, relaţiile, să instituie un dialog direct, să creeze mecanisme funcţionale în mod real în acele zone care reprezintă interese reciproce', a afirmat Putin, într-un interviu acordat televiziunii de stat ruse, ce va difuzat ulterior şi din care Interfax citează extrase, potrivit Agerpres.

Putin: Relația noastră cu SUA e la cel mai scăzut nivel din ultimii ani

Înainte de întâlnirea din 16 iunie cu Joe Biden, președintele rus Vladimir Putin a declarat că relațiile dintre Statele Unite ale Americii și Rusia sunt la un nivel inferior:

"Avem o relație bilaterală care s-a deteriorat până la cel mai scăzut punct din ultimii ani", a declarat Putin pentru NBC News, într-un interviu difuzat vineri.

Putin și Biden se vor întâlni la Geneva săptămâna viitoare. Președintele SUA, la sosirea în Marea Britanie la summit-ul G7, l-a avertizat pe Putin că îi va transmite un mesaj clar în timpul întâlnirii lor.

„Nu căutăm conflicte cu Rusia”, a spus Biden. „Vrem o relație stabilă și previzibilă ... dar vreau să fiu foarte clar: Statele Unite vor răspunde într-un mod robust și semnificativ dacă guvernul rus se angajează în activități dăunătoare”, a precizat președinteele Biden, notează AlJazeera.

Putin speră că Biden va fi mai puţin impulsiv decât Trump

În același interviu, liderul de la Kremlin l-a descris pe Joe Biden drept un 'carierist' care şi-a petrecut viaţa în politică, iar pe Donald Trump, un 'individ talentat' şi 'original'.

'Sunt şi avantaje, şi unele dezavantaje, dar am mari speranţe să nu mai existe manevre impulsive din partea preşedintelui american în exerciţiu', a spus el, potrivit unui traduceri furnizate de NBC News.

Joe Biden ar urma să îi prezinte lui Vladimir Putin, în cursul summitului de la Geneva la sfârşitul primului său turneu internaţional, mai multe nemulţumiri americane, inclusiv suspiciunea de ingerinţă rusă în alegerile din SUA şi atacurile cibernetice.

Vladimir Putin a recunoscut deschis că l-a susţinut pe Donald Trump în 2016. Omul de afaceri republican şi-a exprimat în repetate rânduri admiraţia faţă de liderul rus şi a părut să accepte dezminţirile acestuia despre o eventuală ingerinţă electorală (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel