Urmărește emisiunea live


Putin vede semne pozitive în negocierile cu Ucraina, dar spune că nu are de gând să se justifice pentru invazie. Lukașenko i-a dat apă la moară


Aleksandr Lukașenko și Vladimir Putin
Aleksandr Lukașenko și Vladimir Putin

Vladimir Putin spune că vede pași pozitivi în negocierile cu Ucraina, dar că nu are de gând să se justifice pentru invazie.

Există anumite schimbări pozitive în negocierile cu Ucraina, a spus președintele rus Vladimir Putin, transmite Interfax.

"Cu siguranță vă voi informa despre situația Ucrainei și, mai ales, despre cum decurg acum negocierile, care au loc aproape zilnic. Sunt anumite evoluții pozitive, așa cum mi-au raportat negociatorii din partea noastră. ”, a spus Putin la întâlnirea cu președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko.

El i-a promis lui Lukașenko că va vorbi despre asta mai detaliat.

Putin a spus că Rusia nu caută scuze pentru a justifica invazia Ucraina

În cadrul aceleași întâlniri, Lukașenko, vorbind despre motivele invaziei Ucrainei, a spus: „Dacă n-am fi făcut-o cu o zi înainte, credeți-mă, în câteva zile am fi băut toată această cană cu pierderi uriașe. Nu doar se pregăteau pentru a lovi Donbas, au construit poziții pentru a ataca Belarus.", a spus acesta.

"Astăzi, acești mercenari străini mărșăluiesc de-a lungul graniței cu Belarus până la stația de la Cernobîl. Vor să întrerupă mișcarea trupelor ruse, loviți în spate. În al doilea rând, vor să lovească pozițiile acelor trupe care ne-au rămas de la exercițiile bieloruso-ruse. Nu își pierd speranța de a ne târî direct în acest masacru, astfel încât să expunem secțiunea de vest... Nu sunt atât de simpli. Ce vor să facă la Cernobîl, încă trebuie să ne dăm seama împreună. Prin urmare, nu este nevoie să găsim scuze nimănui.", a spus el Lukașenko.

„Nimeni nu se scuză”, a răspuns Putin.

Pe 24 februarie, președintele rus a anunțat începerea unei operațiuni militare speciale în Ucraina. De atunci, Kievul luptă pentru a-și apăra pământul în fața invadatorilor ruși. A treia rundă de negocieri între Federația Rusă și Ucraina a avut loc pe 7 martie în Belarus.

VEZI ȘI: Facebook ar fi autorizat postările care cer moartea lui Vladimir Putin, inclusiv în România. Reacția Rusiei

Totodată, preşedintele rus, Vladimir Putin, a afirmat, vineri, că sancţiunile impuse de Occident din cauza invaziei militare în Ucraina constituie o oportunitate pentru dezvoltarea Rusiei şi Belarusului. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel