Putin, un nou motiv de mândrie. Cu ce se vor vaccina cosmonauţii ruşi

Cosmonauţi ruşi vor fi vaccinaţi împotriva COVID-19 cu Sputnik-V, vaccinul rusesc numit după primul satelit artificial din istorie, lansat pe orbită în 1957, au anunţat marţi autorităţile ruse, citate de agenţiile de presă EFE şi RIA Novosti. 

'Printre primii care vor fi vaccinaţi vor fi membrii echipei de astronauţi şi angajaţi de la Centrul de pregătire a cosmonauţilor', a declarat Dmitri Rogozin, directorul Agenţiei spaţiale ruse (Roscosmos), într-un comunicat.

De la declanşarea pandemiei, măsuri de securitate stricte au fost instituite în cadrul antrenamentelor învederea expediţiilor cu cosmonauţi către Staţia Spaţială Internaţională (ISS) pentru a evita contagiunea.

Astronauţii pregătiţi pentru zborul către ISS au fost practic izolaţi, ei nu au putut să-şi ia rămas bun de la rude, aşa cum se face în mod tradiţional, iar acei specialişti care au trebuit să intre în contact direct cu ei au fost supuşi unor controale amănunţite. Fondul de investiţii directe din Rusia, responsabil de producţia şi comercializarea vaccinului rusesc, a evocat într-o notă oficială că 'lansarea cu succes a satelitului Sputnik-1 a inaugurat era cuceririi cosmosului'.

Sputnik-V, primul vaccin care a fost înregistrat împotriva Covid-19

'După mai multe decenii, vaccinul Sputnik-V a fost primul care a fost înregistrat împotriva coronavirusului', menţionează textul. Potrivit notei citate, faptul că cosmonauţii vor fi vaccinaţi cu Sputnik-V demonstrează 'siguranţa absolută ş eficienţa ridicată' a acestuia 'pentru generarea unei imunităţi pe termen lung împotriva uneia dintre cele mai periculoase infecţii din istorie'.

După mai bine de două decenii de cooperare internaţională, viitorul echipaj care va pleca cu nava spaţială Soiuz spre platforma orbitală va fi alcătuită exclusiv din ruşi.

Compania americana privată SpaceX şi-a trimis prima misiune pilotată în noiembrie anul trecut, la nouă ani de la suspendarea programului navetelor spaţiale în 2011.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat la 2 decembrie începerea din această săptămână vaccinarea în masă pe bază voluntară a populaţiei Rusiei, unde s-au înregistrat peste 2,5 milioane de cazuri de contaminări cu SARS-CoV-2 şi 44.159 de decese, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel