Putin, taxă cu dublu tăiș pentru bogații Rusiei

Președintele Vladimir Putin încearcă să-i forțeze pe bogații Rusiei să-și readucă banii în țară, după ce tot mai mulți oameni de afaceri și-au retras capitalul și l-au folosit pentru investiții în străinătate din cauza economiei ruse fragile.

Noua taxă, intrată în vigoare după semnarea unui decret prezidențial de către Putin, presupune că rezidenții ruși vor trebui să plătească o taxă de 13% pentru  veniturile provenite din  companii și trusturi din străinătate pe care le controlează. Dacă autoritățile vor dovedi că respectivele entități administrate din Rusia nu au un număr semnificativ de acțiuni și angajați, taxa va crește la 20%, conform Bloomberg.

"Legea îi va determina pe mulți bogați să-și readucă în țară capitalul", spune avocatul Artem Toropov, citat de Die Welt.

Dar ăsta ar putea fi doar unul dintre efecte. Avocatul moscovit susține că există și mulți oameni de afaceri care ar prefera să-și schimbe cetățenia decât să-și repatrieze capitalul.

Cele mai populare țări în rândul bogaților ruși sunt Elveția și Marea Britanie.

Putin îi presează pe oligarhii ruși să-și repatrieze capitalul pe care l-au transferat peste hotare ca urmare a crizei economice din Rusia, acutizată de colapsul prețului petrolului și măsurile punitive impuse de Vest din cauza crizei din Ucraina. 

Sancțiunile UE împotriva Rusiei se mențin. Bogdan Aurescu, poziție fermă la reuniunea CAE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel