Putin: SUA, de la început în spatele crizei din Ucraina

vladmir putin
vladmir putin

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Statele Unite ale Americii au fost de la început în spatele crizei din Ucraina, dar inițial au fost discrete, adăugând că a făcut un apel la Kiev să restabilească dialogul în întreaga Ucraina și să găsească compromisul.

"Cred că ce se întâmplă acum ne arată cine a fost creierul procesului încă de la început. Dar la început, SUA au preferat să acționeze din umbră", a declarat Putin, fără însă să ofere o dovadă.

Putin a mai spus că din moment ce SUA și-au asumat un rol central în rezolvarea crizei din Ucraina, înseamnă că Washingtonul ne spune că "au fost de la început în spatele procesului", dar acum s-au declarat liderii acestuia.

Politica "prăjiturelelor de pe Maidan" pavează drumul unei crize mai largi, a avertizat Putin, referindu-se la oficialii americani care s-au deplasat în centrul Kievului.

"Este necesar să înțelegem că situația este serioasă și să se încerce o abordare serioasă pentru găsirea unei soluții", a spus liderul de la Kremlin, citat de Ria Novosti, conform Russia Today.

Guvernul de la Kiev "ar trebuie să-i trateze în mod egal pe toți cei care trăiesc în alte zone ale Ucrainei, mă refer, în primul rând, la est și sud, să instituie un dialog, să găsească compromisul", le-a spus Putin jurnaliștilor. "Asta trebuie să faceți; să căutați vina în afara Ucrainei este greșit", a mai arătat Vladimir Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel