Putin spune că Rusia nu va urma calea autoizolării. Cum vede el relațiile externe. "Prietenii noștri occidentali visează literalmente la asta"

 Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru

Președintele rus Vladimir Putin spune că Rusia nu va urma calea autoizolării.

Rusia nu va urma calea autoizolării pe scena mondială și va dezvolta relații cu țările interesate, a declarat președintele rus Vladimir Putin la o ședință a Consiliului pentru Dezvoltare Strategică și Proiecte Naționale, scrie Interfax.

"Prin impunerea de sancțiuni, țările occidentale au încercat să împingă Rusia la periferia dezvoltării mondiale, dar nu vom urma niciodată calea autoizolării și autarhiei. Dimpotrivă, ne extindem și vom continua să extindem interacțiunea cu toți cei care sunt și unde sunt interesele naționale, proprii", a spus Vladimir Putin.

Potrivit acestuia, Rusia construiește relații comerciale și investiționale cu astfel de state. Și în iunie 2022, Putin a declarat că Rusia nu va urma niciodată calea autoizolării, iar economia țării va rămâne deschisă.

Vladimir Putin: Prietenii noștri occidentali, ca să spunem așa, visează literalmente la asta



"Prima este deschiderea (...) Rusiei, în ciuda faptului că prietenii noștri occidentali, ca să spunem așa, visează literalmente la asta, nu vom urma niciodată calea autoizolării și autarhiei. Mai mult, ne extindem și vom continua să extindem interacțiunea cu cei care sunt interesați de acest lucru, care doresc să lucreze cu noi. Sunt mulți dintre ei, nu îi voi enumera. Aceasta este marea majoritate a oamenilor de pe Pământ", a spus el pe 17 iunie la Forumul Economic Internațional din Petersburg.

Potrivit lui, statele cu adevărat suverane sunt întotdeauna angajate în parteneriatul egal și pentru a contribui la dezvoltarea globală.

"Dimpotrivă, cei care sunt slabi și dependenți, de regulă, sunt ocupați să caute dușmani, plantând xenofobie. Sau își pierd complet originalitatea, independența, urmărindu-i orbește pe stăpâni", a adăugat Putin.

Președintele Federației Ruse spune că în relațiile externe se va pune accent pe bunurile libere și pe investițiile reciproce

Rusia se va concentra pe investiţiile reciproce în dezvoltarea relaţiilor economice externe, a mai declarat preşedintele rus Vladimir Putin.

:Pentru toată importanța sectoarelor energetice și alimentare, vom pune accent în dezvoltarea relațiilor externe pe bunuri non-marfă și pe investiții reciproce", a spus Putin la ședința Consiliului pentru Dezvoltare Strategică și Proiecte Naționale.

Rusia consideră dezvoltarea unei infrastructuri de plăți convenabile și independente în monede naționale ca o bază solidă pentru consolidarea cooperării internaționale, a adăugat el.

"Aici am făcut deja progrese bune. Conform celor mai recente date, ponderea rublei ruse în reglementările noastre internaționale s-a dublat față de decembrie anul trecut și s-a ridicat la o treime. Și împreună cu monedele țărilor prietene, această cotă a depășit jumătate”, a spus Putin.

Potrivit acestuia, pe ordinea de zi se află crearea altor mecanisme de efectuare a plăților.

"Mă refer la utilizarea monedelor digitale ale băncilor centrale și a tehnologiilor contabile distribuite care înlătură riscurile politice din utilizarea monedelor țărilor neprietenoase", a mai afirmat președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel