Putin sfidează Occidentul și ține o ședință cu cei mai mari oameni de afaceri din Italia, inclusiv directorii Enel și UniCredit / video

Putin sfidează Occidentul și ține o ședință cu cei mai mari oameni de afaceri din Italia, inclusiv directorii Enel și UniCredit
Putin sfidează Occidentul și ține o ședință cu cei mai mari oameni de afaceri din Italia, inclusiv directorii Enel și UniCredit

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, a ținut o ședință prin videoconferință cu cei mai mari oameni de afaceri din Italia.

O reuniune între președintele rus Vladimir Putin și șefii unora dintre cele mai mari corporații din Italia pentru relațiile industriale dintre cele două țări are loc miercuri, în ciuda tensiunilor emergente din Ucraina. Ședința se desfășoară prin intermediul unei legături video și vor participa directori din corporații precum compania de energie electrică Enel și creditorul UniCredit, potrivit surselor care au văzut lista.

„Italia este unul dintre principalii exportatori către Rusia și conceptul este de a stimula discuția între părți”, a spus unul dintre organizatori.

Adunarea are loc în timp ce liderii occidentali discută despre măsurile care vor fi luate în caz de acțiune a armatei ruse împotriva Ucrainei.

Întâlnirea de miercuri, la care participă între 20 și 25 de directori de companii, a fost organizată prin intermediul Camerei de Comerț Italia-Rusia (CCIR) și al comitetului de afaceri italo-rus, prezidat de Marco Tronchetti Provera, șeful grupului de anvelope Pirelli.

Pe 17 ianuarie, în susținerea ședinței, președintele CCIR, Vincenzo Trani, a avertizat că se opune retoricii anti-ruse în acest moment specific.

„Pentru noi, este foarte important ca discuția economică și industrială dintre Italia și Rusia să fie stimulată“, a spus acesta.

Alte corporații italiene prezente la adunare sunt Saipem, Maire Tecnimont, Barilla și Generali, potrivit surselor, adăugând că multe corporații ar fi reprezentate prin președinții lor.

Organizația energetică Eni este pe listă, dar marți seara un purtător de cuvânt a spus că „Eni nu va participa la întâlnire“, scrie Reuters.

Premierul Croației cere scuze Ucrainei, după ce președintele țării a spus că retrage armata din NATO în caz de conflict

Premierul croat Andrej Plenkovic își cere scuze în numele Guvernului Croației, după ce președintele țării a spus că își retrage armata din NATO în cazul unui conflict Rusia-Ucraina:

”Dat fiind că nu avem soldați în Ucraina, iar contingentul de militari croați din Polonia s-a întors deja, nu știu ce trupe vrea președintele să retragă. Declarația sa legată de corupție nu reprezintă poziția guvernului, iar în numele guvernului îmi cer scuze”, a scris Andrej Plenković, premierul Croației.

În același timp, Ministerul de Externe ucrainean așteaptă o respingere publică a „declarațiilor insultătoare” din partea președintelui Croației După declarațiile președintelui Croației, ambasadorul Croației a fost chemat la Ministerul de Externe al Ucrainei. Ministerul de Externe a remarcat că președintele Croației și-a arătat atitudinea disprețuitoare și ingratitudinea pentru ajutorul pe care Ucraina și ucrainenii l-au oferit Croației în timpul luptei pentru independență, precum și în lupta împotriva incendiilor devastatoare, scrie globalhappenings (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel