Putin se oferă să soluționeze criza migranților de la granița dintre Polonia și Belarus, după ce premierul polonez l-a acuzat de implicare

Putin se oferă să soluționeze criza migranților de la granița dintre Polonia și Belarus, după ce premierul polonez l-a acuzat de implicare  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Putin se oferă să soluționeze criza migranților de la granița dintre Polonia și Belarus, după ce premierul polonez l-a acuzat de implicare / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Vladimir Putin se oferă să soluţioneze criza migranţilor de la graniţa dintre Belarus şi Polonia.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat duminica aceasta că este gata să ajute la soluţionarea crizei migranţilor ilegali de la graniţa dintre Belarus şi Polonia, a relatat agenţia de presă RIA, care a citat un interviu acordat de liderul de la Kremlin televiziunii de stat, informează Reuters.

"Suntem gata să ajutăm prin toate mijloacele dacă, desigur, depinde ceva de noi", a spus el.

Rusia este un aliat-cheie al Belarusului, despre care Uniunea Europeană afirmă că este responsabilă de transportarea pe calea aerului a mii de migranţi, în marea lor majoritate proveniţi din Orientul Mijlociu, pe care apoi îi obligă să traverseze ilegal graniţa cu Polonia.

Rusia neagă că Moscova sau Minskul ar fi implicate în astfel de acţiuni, aminteşte Reuters, care adaugă că Putin a acuzat Occidentul pentru această criză, făcând aluzie la conflictele din Irak şi Afganistan.

În interviu, Putin a mai declarat că a vorbit de două ori cu preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko de la izbucnirea crizei migranţilor şi a susţinut că iniţial a aflat despre această criză din presă, potrivit Publika.

Criză migranţi Polonia. Vladimir Putin, acuzat oficial: El este creierul

Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei, a declarat că liderul autoritar al Belarusului, un aliat apropiat al domnului Putin, orchestrează criza, dar "aceasta este coordonată de la Moscova".

Cel puțin 2.000 de migranți sunt blocați la graniță. Liderul Belarus, Alexander Lukașenko, neagă afirmațiile conform cărora trimite oameni peste graniță ca răzbunare pentru sancțiunile UE.

Imaginile video arată mulțimi de oameni de partea belarusă a gardului de sârmă ghimpată de la granița cu Polonia. Unii dintre ei încearcă să treacă prin forță folosind foarfece sau trunchiuri de copac, în timp ce trupele poloneze îi resping cu ceea ce pare a fi gaz lacrimogen.

Mulți dintre migranți sunt bărbați tineri, dar există și femei și copii, majoritatea din Orientul Mijlociu și Asia. Aceștia stau în corturi, prinși între gărzile poloneze și gărzile din Belarus.

Temperaturile nocturne la frontieră au scăzut sub zero grade, iar mai multe persoane au murit deja în ultimele săptămâni (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel