Putin: Rusia trebuie să profite de sancțiunile Vestului. Datoria SUA e alarmantă

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia a depășit "vârful dificultăților" financiare provocate de scăderea prețului petrolului și de sancțiunile impuse de Vest. Liderul de la Kremlin a apreciat că măsurile punitive ale UE și SUA "nu vor fi ridicate în viitorul apropiat".

Anual, Vladimir Putin susține două conferințe de presă maraton, una în decembrie și alta primăvara. Cea de-a doua, intitulată "Linie directă cu Vladimir Putin", a început joi, la ora 12:00 (ora României) și este de așteptat să dureze în jur de trei ore. (ediția de anul trecut a durat 3 ore și 55 de minute)

Vladimir Putin a deschis conferința cu subiecte economice, prezentând o serie de cifre și concluzionând că ce a fost mai rău a trecut în cazul crizei din Rusia. 

Putin a insistat că Rusia trebuie să profite de perioada economică tulburată pentru a-și diversifica economia.

El a subliniat că, deși se acordă multă atenție situației precare a economiei Rusiei, datoria externă a Statelor Unite ale Americii este mai mare decât PIB-ul statului, lucru "alarmant" pentru tot globul. În opinia președintelui rus, și situația din zona euro este îngrijorătoare și nimeni nu știe care va fi deznodământul.

*Notă: Declarațiile lui Vladimir Putin sunt redate conform dublării în limba engleză, așa cum a fost ea difuzată de postul Russia Today

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel