Putin: Rusia se vede obligată să ia măsuri ca răspuns la 'agresivitatea' NATO

Moscova se vede obligată să ia măsuri de răspuns în condițiile în care NATO își "intensifică retorica agresivă" și își "consolidează acțiunile agresive" în apropiere de frontierele Rusiei, a declarat miercuri președintele rus Vladimir Putin, într-un discurs susținut în Duma de Stat, potrivit TASS și RIA Novosti.

'NATO își intensifică retorica agresivă și își consolidează acțiunile agresive în apropierea frontierelor noastre. În aceste condiții, ne vedem obligați să acordăm o atenție specială activităților legate de întărirea capacității de apărare a țării noastre', a reiterat Putin, vorbind într-o reuniune plenară a Dumei, care este și ultima sesiune. Noi alegeri pentru Dumă au fost stabilite de șeful statului la 18 septembrie, conform unui decret prezidențial emis vinerea trecută.

Rusia este deschisă unei discuții despre un nou sistem de securitate colectivă în lume, fără blocuri militare, a spus șeful statului în același discurs, remarcând că Occidentul nu percepe în mod pozitiv o astfel de inițiativă.

'Este necesar să fie creat un sistem modern de securitate colectivă, fără blocuri, egal pentru toate statele', a pledat Putin, reiterând că Rusia este deschisă pentru a discuta acest subiect.

Potrivit acestuia, principala amenințare la adresa securității internaționale este la ora actuală terorismul, iar comunitatea internațională trebuie să-și consolideze eforturile și să evite greșelile din trecut, inclusiv lipsa de unitate și diferențele ideologice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel