Putin, reacție după ce un rus a fost arestat în Italia. ”Ordin al SUA”

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a plâns joi de arestarea, în Italia, a unui director rus al unei companii de stat sub suspiciunea de spionaj industrial şi la solicitarea Washingtonului, afirmând că acţiunea va dăuna relaţiilor cu SUA, relatează Reuters.

Aleksander Korşunov, director pentru dezvoltarea afacerilor la compania rusă UEC (United Engine Corporation), a fost reţinut pe un aeroport din Napoli pe 30 august, după ce Washingtonul a emis un mandat pentru arestarea sa.

UEC produce motoare pentru avioane civile şi militare. Conglomeratul de stat Rostec, care deţine UEC, a precizat că Korşunov este nevinovat, la fel ca şi UEC, au relatat agenţiile ruse de presă.

Ministerul de Externe din Italia a precizat că nu comentează acest caz.

În cadrul Forumului Economic Oriental, care se desfăşoară la Vladivostok, Putin a spus că arestarea pare să fie motivată de ceea ce el a numit concurenţă neloială.

"Este cu adevărat o practică foarte rea. În acest caz ne confruntăm cu tentative de concurenţă neloială", a adăugat liderul de la Kremlin.

Putin a spus că UEC a dezvoltat un nou motor rus şi a încheiat un contract cu o firmă italiană de consultanţă. "Este o practic normală globală. Este o activitate comercială transparentă cu partenerii noştri europeni", a afirmat el.

Rusia a criticat în mod repetat SUA pentru faptul că solicită arestarea cetăţenilor ruşi în ţări terţe, notează Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel