Putin pune tehnocrați în locul guvernatorilor

Președintele rus Vladimir Putin a acceptat joi demisia guvernatorului regiunii nordice Neneț și a numit imediat un alt om în funcție. Săptămâna aceasta alți patru guvernatori și-au anunțat demisiile, iar potrivit agenției de presă Interfax, care citează sub protecția anonimatului o sursă apropiată Kremlinului, alți opt guvernatori vor fi înlocuiți, relatează agenția de presă dpa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat miercuri de agenția TASS, are loc 'o rotație' a liderilor regionali, un proces 'absolut normal, necesar și previzibil'.

Guvernatorii retrași din funcție au fost înlocuiți cu 'specialiști tineri, talentați', a subliniat Peskov. 'Ei au cu toții experiență în organisme de conducere federale și regionale', a adăugat el.

'În opinia președintelui Putin, ei sunt capabili să-și realizeze potențialul, pe care l-au dobândit deja în pofida vârstei tinere, pentru dezvoltarea regiunilor lor', a mai spus Peskov.

La începutul acestei luni, partidul aflat la putere în Rusia a câștigat detașat alegerile regionale. De asemenea, partidul Rusia Unită, susținut de Putin, a obținut majoritatea constituțională în parlament.

Vladimir Putin (64 de ani) a stârnit nedumerire când a decis să-l înlocuiască pe aliatul său de cursă lungă Serghei Ivanov cu un șef al cabinetului prezidențial cu două decenii mai tânăr.

'Aceasta face parte din cea mai recentă strategie a Kremlinului în vederea înlocuirii politicienilor regionali, mulți dintre ei din aceeași generație ca Putin sau mai în vârstă, cu tehnocrați tineri', explică analistul Nabi Abdulaev, specialist în problematica rusă, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel