Putin, plan secret. Ce urmăreşte de fapt

Bombardamentele ruse în Siria vizează tot mai puțin gruparea Statul Islamic (SI), conform unei analize a firmei americane IHS. Documentul sugerează că Rusia este preocupă mai puțin de terorism și mai mult de a ajuta regimul sirian, deşi scopul declarat al armatei ruse este lupta împotriva terorismului.

Dacă în primul trimestru din 2016, 26% dintre bombardamentele ruse au vizat SI, această cifră a scăzut la 22% în al doilea trimestru și la 17% în al treilea trimestru, explică serviciul de analiză a conflictului din Irak și Siria al IHS, IHS Conflict Monitor, relatează Agerpres care citează AFP. 

"În septembrie, președintele (Vladimir) Putin a declarat că misiunea Rusiei este de a lupta împotriva terorismului internațional și, mai exact, împotriva grupării Stat Islamic", a reamintit Alex Kokcharov, analist al IHS specializat pe Rusia.

"Datele noastre sugerează că nu se întâmplă acest lucru. Prioritatea Rusiei este de a oferi sprijin militar guvernului Assad și, foarte probabil, de a transforma războiul civil sirian dintr-un conflict multipartit într-un conflict binar între guvernul sirian și grupările jihadiste precum Statul Islamic", a spus el.

"Acest lucru slăbește posibilitatea de a oferi sprijin internațional opoziției" la regimul lui Assad, a adăugat analistul.

Statul Islamic, cea mai temută grupare jihadistă din lume și responsabilă de atentate sângeroase în mai multe țări, a proclamat în 2014 un 'califat' islamic pornind din zonele pe care le controla în Siria aflată în război și în Irakul vecin.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel