Putin părăsește Rusia, pentru prima dată de la invadarea Ucrainei. Radu Tudor: Gest de disperare. Nu mai are aliați

Vladimir Putin urmează să se deplaseze în Tadjikistan şi în Turkmenistan. Analistul militar Radu Tudor a comentat această primă deplasare externă a președintelui rus după invadarea Ucrainei.

Preşedintele rus Vladimir Putin se va deplasa în Tadjikistan şi în Turkmenistan, două foste republici sovietice din Asia Centrală, a informat duminică televiziunea de stat rusă, citată de Reuters şi media oficiale ruse.

Pavel Zarubin, corespondentul acreditat la Kremlin al televiziunii publice Rossia-1, a declarat că Vladimir Putin va efectua o vizită în Tadjikistan şi în Turkmenistan, înainte de a-l primi la Moscova pe preşedintele indonezian Joko Widodo.

La Duşanbe, capitala Tadjikistanului, liderul rus se va întâlni cu omologul său Imomali Rahmon, un aliat apropiat al Rusiei. Pe teritoriul acestei foste republici sovietice, care are graniţă comună cu Afganistanul, Rusia dispune de cea mai mare bază militară din afara ţării.

Vladimir Putin va asista apoi la Aşhabad la summitul naţiunilor riverane Mării Caspice, la care vor participa liderii Azerbaidjanului, Kazahstanului, Iranului şi Turkmenistanului, a indicat Pavel Zarubin.

Ultima vizită cunoscută a lui Vladimir Putin în afara Rusiei a avut loc la Beijing la începutul lunii februarie, unde el a convenit cu preşedintele chinez Xi Jinping un tratat de prietenie "fără limite", cu câteva ore înainte ca ambii să asiste la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă, scrie Agerpres.

Radu Tudor: Vrea să transmită că nu e izolat

Analistul militar Radu Tudor a intervenit telefonic la Antena 3, în emisiunea moderată de Gina Vacariu, unde a comentat informația potrivit căreia Vladimir Putin se va deplasa în străinătate pentru prima dată de la începerea războiului:

„Putin ar vrea să transmită probabil faptul că nu este izolat, că are mai are încă aliați și că nu se teme să părăsească țara. Ne aducem aminte că în vara lui 1991, când Mihail Gorbaciov a plecat în concediu în Peninsula Crimeea, a avut loc o lovitură de stat la Moscova, lovitură de stat care a eșuat și în cele din urmă Mihail Gorbaciov s-a întors victorios.

E un gest de disperare al președintelui de la Moscova, nu mai are aliați, iar Rusia, sub mandatul lui Putin, se îndreaptă către statutul de a doua Coree de Nord și amenințările permanente, zilnice, care vin de la Kremlin, de la Putin și apropiații săi, ne demonstrează că această țară este capabilă de gesturi extrem de periculoase pentru întreaga omenire, inclusiv apelarea la armele nucleare și amenințarea cu distrugerea unor țări precum Germania sau Marea Britanie“, a spus Radu Tudor.

Ar putea avea loc o debarcare a lui Vladimir Putin?

„Trebuie să fim realiști. Nu are cine să pregătească o lovitură de stat sau o înlăturare a lui Vladimir Putin pentru că toți cei care conduc serviciile de informații și instituțiile de la Moscova sunt oamenii lui Putin, sunt foștii lui colegi din KGB, sunt cei care, dacă dispare Putin, o să dispară și ei cu toate privilegiile și pot fi chiar judecați și condamnați pentru toate crimele pe care le-au săvârșit“, a conchis Radu Tudor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel