Putin: Nu vreau o nouă Transnistrie în Ucraina!

Președintele rus Vladimir Putin a susținut, vineri, la Milano, că nu vrea să transforme estul Ucrainei într-o nouă Transnistrie, potrivit președintelui Consiliului European, Herman van Rompuy.

"Președintele Putin a susținut că nu vrea crearea unei noi Transnistrii și că regiunea Donbas este o parte integrantă a Ucrainei", a spus van Rompuy, citat de Ria Novosti.

Președintele Consiliului European a precizat că întâlnirea din Italia a reflectat "puncte de vedere diferite" referitoare la mai multe aspecte ale crizei din Ucraina.

Declarațiile lui Herman van Rompuy au venit după întâlnirea de vineri dimineață între Vladimir Putin și omologul său ucrainean, Petro Poroșenko, la care au participat mai mulți lideri europeni, între care Angela Merkel, Francois Hollande sau David Cameron. 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a precizat că întâlnirea liderilor s-a concentrat pe criza din Ucraina, adăugând că există diferențe de perspectivă referitoare la situația statului din Estul Europei.

Negocieri vitale la Milano: Episod inedit la întâlnirea Putin - Merkel

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel