EXCLUSIV  Putin negociază cu Merkel peste capul României. AVERTISMENT de la Berlin

Vladimir Putin și Angela Merkel
Vladimir Putin și Angela Merkel

Alexandru Cumpănașu, preşedintele Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei, consideră că vizita lui Vladimir Putin la Berlin maschează obiectivul grupului 5+2 care ar dori recunoașterea independenței Transnistriei, fapt ce lezează grav interesele Chișinăului.  

Obiectivul oficial al summit-ului de la Berlin dintre cancelarul Germaniei Angela Merkel, președintele francez Francois Hollande, liderul ucrainean Petro Poroshenko și Vladimir Putin a fost consolidarea acordului de pace de la Minsk și situația din Siria. Alexandru Cumpănașu este de părere că liderul de la Kremlin și ceilalți lideri europeni au urmărit de fapt recunoașterea independenței Transnistriei. Factorul economic în opinia sa a reprezentat un alt aspect pe care Vladimir Putin l-a avut ca obiectiv prin vizita sa la Berlin.

”Motivele deplasării lui Putin la Berlin sunt pentru consolidarea poziției Germaniei care împreună cu Rusia în formatul de 5+2 susțin recunoașterea independenței Transnistriei. În al doilea rând, Putin urmărește să convingă Germania să determie Uniunea Europeană să oprească sancțiunile economice care trebuie în curând reînnoite. Rusia stă foarte prost economic. Din păcate, Germania în formatul de 5+2 susține recunoașterea independenței de către Republica Moldova a Transnistriei, ceea ce înseamnă de fapt exact ce vor rușii, adică renunțarea Chișinăului la teritoriul respectiv. Iar nu în ultimul rând, la Berlin există un establishment care a început să se împartă. Interesele comune dintre Rusia și Germania sunt cunoscute. Deja doamna Merkel a început să își piardă din simpatie, iar domnul Putin cred că își caută alți aliați pentru perioada post Merkel”, a spus Alexandru Cumpănașu pentru DCNews.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel