EXCLUSIV  Putin, mințit de consilieri? Hartmann: Nu este "un Stalin". El ştie ceea ce se întâmplă

Bogdan Chirieac: Șantajul nuclear al lui Putin este desgustător. Polonia și România pot desfășura arme nucleare pe teritoriul lor
Bogdan Chirieac: Șantajul nuclear al lui Putin este desgustător. Polonia și România pot desfășura arme nucleare pe teritoriul lor

H.D. Hartmann a vorbit despre posibilitatea ca Vladimir Putin să fie mințit de consilierii săi care nu i-ar furniza informațiile reale despre ceea ce se întâmplă în Ucraina.

"Nu cred că Vladimir Putin nu ştie. În primul rând, nu este un Stalin, nu are profilul și nu cred că trăieşte într-o lume paralelă cum trăia Stalin, în care totul era construit în jurul său, aşa cum dorea el. Eu nu cred că mai putem trăi într-o lume în care media socială şi toate culoarele de informare sunt atât de multe şi atât de variate încât să poată să fie închise sau cenzurate pentru ca liderul să nu afle. Părerea mea este că el ştie ceea ce se întâmplă, el şi-a dat seama că a existat o sincopă la Kiev.

Este foarte clar că a dorit Kievul să fie luat în câteva zile, este foarte clar că nu a reuşit. Spuneau militarii ucraineni că au descoperit în tancurile ruseşti şi în transportoarele ruseşti celebrele uniforme de paradă ale ofiţerilor Armatei Roşii. Ei erau pregătiţi să mărşăluiască, să ocupe Kievul şi să facă o paradă a victoriei. Acest lucru înseamnă strategie de blitzkrieg care este negată de către Rusia, dar din informaţiile de pe teren este clar că Rusia se axa pe o victorie rapidă cel puţin în Kiev. Există un melanj de informare şi dezinformare foarte atent prezentat, dar nu cred în această teorie că este izolat ca Hitler în buncăr şi nu ar ştii...", a spus H.D. Hartmann, în emisiunea Geostrategica, de la DCNews TV.

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Olaf Scholz, îndoieli privind informațiile pe care le primește Putin

Cancelarul german şi-a exprimat îndoiala că preşedintele rus Vladimir Putin este informat pe deplin de consilierii săi în legătură cu situaţia din Ucraina, relatează DPA. Într-un podcast german despre politică, ce urmează a fi transmis duminică, Scholz şi-a exprimat convingerea că "preşedintele rus nu este informat corect" şi că "propriile sale servicii îi ascund multe adevăruri", de exemplu "numărul soldaţilor ruşi care au murit în război".

Comentariile cancelarului german sunt asemănătoare cu cele făcute joi de şeful serviciului britanic de informaţii GCHQ, potrivit căruia consilierii lui Putin se tem să îi spună adevărul. Administraţia americană a făcut comentarii similare joi, invocând informaţii de la propriile servicii secrete, scrie Agerpres.

Cu toate acestea, a spus Scholz, Kremlinul nu are cum să nu fie la curent cu amploarea calculelor greşite în privinţa Ucrainei. Putin este dezamăgit de armata rusă, ceea ce a dus la tensiuni între liderul de la Kremlin şi conducerea militară, a adăugat cancelarul german.

Scholz a subliniat că Rusia nu poate ieşi victorioasă, indiferent cum se va termina conflictul.

"Acest război nu distruge doar Ucraina, ci şi viitorul Rusiei", a afirmat el, adăugând că, fără o soluţionare paşnică, Rusia nu are nicio şansă de a reveni măcar la o creştere economică "rezonabilă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel