Putin l-a schimbat pe generalul Dvornikov. De ce este nemulţumit

Nemulţumit, preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a decis înlocuirea generalului Alexander Dvornikov. 

Ministerul britanic al Apărării a declarat că Moscova a concediat recent mai mulţi generali, inclusiv pe generalul Dvornikov şi pe comandantul Forţelor Aeropurtate, general-colonelul Andrei Serdiukov. Ministerul rus al Apărării nu a făcut niciun comentariu, dar acest lucru vine după săptămâni de zvonuri neconfirmate privind nemulţumirea lui Putin faţă de performanţele sale, relatează The Telegraph.

Deşi se află la comanda forţelor ruseşti care luptă în Ucraina din aprilie, generalul Dvornikov, în vârstă de 60 de ani, nu a mai fost văzut în public de mai bine de o lună. În acest timp, principala victorie a armatei ruse a fost să avanseze spre capturarea oraşului Severodoneţk din Donbas, scrie Mediafax.

Putin, nemulţumit de cât a durat cucerirea Donbas-ului

Cu toate acestea, armata Moscovei a fost încercată de rezistenţa ucraineană, infanteria sa neputând să revendice multe oraşe ca fiind capturate, în ciuda faptului că au fost aproape nivelate de artileria rusă.

Probabil că generalul Dvornikov a avut pur şi simplu nevoie de prea mult timp pentru a captura Donbasul, care a fost ţinta prioritară a lui Putin de când a eşuat să captureze Kievul în martie, a declarat Samuel Ramani, cercetător asociat la Royal United Services Institute din Londra.

"Lui Dvornikov i s-a dat o dată limită -10 iunie- pentru a cuceri Severodonetsk şi, deşi a ratat acest termen, a folosit tacticile sale ofensive caracteristice stilului Alep", a spus el.

Mai multe instituţii media de investigaţie "open-source" au raportat că generalul Gennady Zhidko l-a înlocuit pe Dvornikov în funcţia de comandant general al forţelor ruseşti din Ucraina. Acesta este, de asemenea, ministru adjunct al apărării, cu misiunea de a menţine disciplina politică şi ideologică în cadrul armatei ruse şi, la fel ca Dvornikov, a fost implicat în operaţiunile militare ale Rusiei din Siria.

Putin îi face cadou lui Lukașenko sistemele de rachete Iskander-M. "Pot folosi atât rachete balistice, cât și de croazieră"

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat decizia de a oferi sistemele de rachete Iskander-M Belarusului, scrie Interfax.

"După cum am convenit, ați ridicat această întrebare, am luat o decizie. În următoarele câteva luni, vom transfera în Belarus sistemele de rachete tactice Iskander-M, care pot folosi atât rachete balistice, cât și de croazieră și ambele în ambele versiuni convenționale și nucleare.", a spus el la o întâlnire cu omologul său din Belarus, Alexandr Lukașenko, sâmbătă, la Sankt Petersburg.

Putin "s-a oferit să le instruiască miniștrilor apărării și șefilor de stat major să elaboreze toate detaliile legate de această muncă comună".

Detalii despre sistemele de rachete Iskander-M



OTRK "Iskander-M" a fost dezvoltat în Biroul de Proiectareș;i Inginerie Mecanică Kolomna, care deține "Complexe de înaltă precizie". În versiunea pentru armata rusă, complexul include două tipuri de rachete: balistice și de croazieră.

Raza de zbor a rachetelor complexului Iskander-M a fost numită oficial până la 500 km. S-a raportat că rachetele sistemului pot transporta un focos nuclear. Complexul este în serviciul brigăzilor de rachete ale Forțelor Terestre Ruse. "Iskander-M" a înlocuit Tochka-U OTRK.

La 2 august 2019, Statele Unite au încetat oficial participarea la Tratatul privind forțele nucleare cu rază intermediară (INF). Înainte de aceasta, Statele Unite au acuzat Rusia de încălcarea tratatului. Washingtonul a avut plângeri cu privire la raza de acțiune a rachetei de croazieră rusești 9M729 a complexului Iskander-M. Moscova a susținut că raza de acțiune a rachetelor Iskander-M nu a încălcat Tratatul INF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel