Putin l-a decorat pe fostul președinte al Turkmenistanului

Putin l-a decorat pe fostul președinte al Turkmenistanului  / Foto: Kremlin.ru
Putin l-a decorat pe fostul președinte al Turkmenistanului / Foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin i-a conferit fostului președinte al Turkmenistanului Ordinul de Merit pentru Patrie.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind acordarea Ordinului de Meritul Patriei, gradul IV, fostului președinte al Turkmenistanului, Gurbanguly Berdimuhamedov, scrie Interfax.

"Pentru o mare contribuție la consolidarea parteneriatului strategic dintre Federația Rusă și Turkmenistan, acordarea Ordinului de Meritul Patriei, gradul IV, Berdimuhamedov Gurbanguly Myalikgulyevich - președinte al Halk Maslakhaty Milli Gengesh din Turkmenistan", se arată în decretul lui Putin, care a fost publicat vineri pe portalul oficial de internet al informațiilor juridice.

S-a întors roata: Putin, pus la o masă ridicol de lungă, la summit-ul din Turkmenistan. Contrast fulgerător cu G7

Mai știți masa lungă de 6 metri la care Vladimir Putin l-a pus pe Emmanuel Macron în timpul unei vizite la Moscova?  Se pare că există o masă și mai mare decât aceea. Președintele rus s-a întâlnit miercuri cu alți șefi de stat la un summit organizat în Turkmenistan. Masa la care au stat aceștia este una gigantică.

Întâlnindu-se cu liderii din Turkmenistan, Iran, Kazahstan și Azerbaidjan, Putin s-a așezat la mare distanță de alți lideri la o masă dreptunghiulară masivă, în timp ce aceștia discutau despre cooperarea în regiunea Mării Caspice, a spus Kremlinul. Șefii de stat au fost nevoiți să discute unii cu alții la o distanță de câțiva metri, scrie Insider. Potrivit guvernului din Turkmenistan, al 6-lea Summit Caspic a avut loc la „luxosul hotel Arkadag”.

Dar, înainte ca întâlnirea să aibă loc în ceea ce Ministerul de Externe al Turkmenistanului a numit „Sala Mare de Conferințe”, a avut loc o întâlnire mai intimă la „Sala Mică de Conferințe” a hotelului. Acolo masa a fost rotundă și mai mică. Totuși, nu a durat mult până când fotografiile cu masa mare dreptunghiulară au făcut ocolul rețelelor sociale. 

Anton Gerashchenko, un consilier al ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, a postat pe Twitter o fotografie a mesei folosite de șefii de stat la summitul G7 care a avut loc în Germania. În fotografie se vede clar că masa liderilor G7 este cu mult mai mică, aceștia stând destul de aproape unii de alții.

Prin urmare, nu este de mirare că internauții nu au ezitat să facă din nou glume despre frica lui Vladimir Putin de a se apropia de alți oameni. Nu este prima dată când liderul rus s-a așezat la mese uriașe în cadrul întâlnirilor, dar cea din Turkmenistan le depășește cu siguranță pe celelalte. Presa a scris anterior că Putin ar putea fi obsedat de sănătatea și siguranța sa, și din acest motiv ar alege niște mese atât de lungi. Vezi mai mult AICI.

Pacea garantată de Putin șovăie: Tensiune ridicată din nou în Nagorno-Karabah

Trupele azere au ocupat unele orașe de pe coridorul care leagă Armenia de enclava sa de independență din Azerbaidjan, încălcând pactele. În curând, la Bruxelles, vor avea loc noi discuții între Erevan și Baku. Tensiunea este mare în Nagorno-Karabah, regiunea disputată între Armenia și Azerbaidjan. Armata azeră a preluat astăzi din nou orașul Lachin și satele învecinate Zabukh și Sus sub controlul său, tăind efectiv coridorul care leagă Armenia de teritoriul populat de armeni și care din 1992 s-a proclamat independent de Azerbaidjan, constituindu-se în Republica Artsakh, un stat nerecunoscut de nicio țară ONU, potrivit Europa Today. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel