Putin își arată mușchii cu vaccinul Sputnik V! Care este eficiența

Vaccinul Sputnik V, dezvoltat de cercetătorii din Rusia împotriva maladiei COVID-19, are o eficienţă de peste 90%.

Declarația aparține unui reprezentant al Ministerului Sănătăţii din Rusia, citând date obţinute în urma unor vaccinări publice şi care nu provin dintr-un studiu clinic aflat în plină desfăşurare, informează Reuters. 

Afirmaţia a fost făcută la scurt timp după ce grupurile farmaceutice Pfizer Inc. şi BioNTech au anunţat luni că vaccinul lor experimental dezvoltat împotriva COVID-19 are o eficienţă de peste 90%.

'Ne ocupăm de monitorizarea eficienţei vaccinului Sputnik V în rândul cetăţenilor care l-au primit în cadrul programului de vaccinare în masă', a declarat Oksana Drapkina, directoarea institutului de cercetări medicale din cadrul Ministerului Sănătăţii.

'În baza observaţiilor noastre, eficienţa sa este la rândul ei tot de peste 90%. Apariţia pe piaţă a unui alt vaccin eficient reprezintă o veste bună pentru toată lumea', a adăugat Oksana Drapkina. Rusia aprovizionează deja piaţa internă cu acest vaccin, în pofida faptului că studiile clinice de fază 3 nu au fost încă finalizate.

Luni, Alexander Gintsburg, directorul Institutului Gamaleia din Moscova, care a creat vaccinul Sputnik V, a salutat anunţul făcut de grupul american Pfizer.

'În viitorul apropiat, ne aşteptăm să publicăm rezultatele interimare ale studiului post-înregistrare pentru vaccinul Sputnik V, aşa-numitele studii de fază 3. Sunt sigur că nivelul său de eficienţă va fi la rândul său ridicat', a adăugat el.

Rusia se pregăteşte să publice rezultatele preliminare ale unui studiu clinic de amploare, de fază 3, în această lună. Vaccinul Sputnik V este testat pe un eşantion de 40.000 de persoane la Moscova, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel