Putin, invitație pentru trei lideri la Moscova

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a adresat vineri omologului său sud-coreean Moon Jae-In invitaţia de a participa în septembrie la un forum economic în Rusia, la care este aşteptat şi premierul japonez şi unde au fost invitaţi deja liderii chinez şi nord-coreean, transmite AFP. 

Am fi bucuroşi să îl vedem pe preşedintele sud-coreean ca invitat de onoare la Forumul Economic al Estului, care va avea loc în perioada 11-13 septembrie la Vladivostok, în Extremul Orient rus, a declarat Vladimir Putin la finalul unei întrevederi la Kremlin cu Moon Jae-In. 

Şeful statului rus i-a invitat deja la acest forum pe liderul nord-coreean Kim Jong-Un, care nu a efectuat până acum nicio vizită în Rusia, pe preşedintele chinez Xi Jinping şi pe premierul japonez Shinzo Abe, care a confirmat participarea la reuniunea de la Vladivostok. 

După întâlnirea istorică, din luna aprilie, între Kim Jong-Un şi Moon Jae-In, 'situaţia în regiune este în curs de a se ameliora progresiv', a estimat Putin. 

Kim nu a răspuns invitației 

El a salutat 'dorinţa' Phenianului şi a Washingtonului de a soluţiona criza dintre ele 'prin dialog şi negocieri', după summitul istoric din 12 iunie între Kim Jong-Un şi preşedintele american Donald Trump, de la Singapore. 

Potrivit lui Iuri Uşakov, consilier al Kremlinului, Kim Jong-Un deocamdată nu a răspuns invitaţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel