Putin impune legea marțială în cele patru regiuni din Ucraina anexate ilegal. Generalul Cristian Barbu: O escaladare fără precedent

Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin impune legea marțială în cele patru regiuni din Ucraina anexate ilegal.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind introducerea legii marțiale în teritoriile Republicilor Populare Lugansk și Donețk, regiunile Zaporojie și Herson, anexate ilegal de Rusia, scrie Interfax. Putin a anunțat semnarea decretului la o ședință a Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

"Au intrat în vigoare legile constituționale privind admiterea a patru noi regiuni în Federația Rusă. Regimul de la Kiev, după cum știți, a refuzat să recunoască voința și alegerea oamenilor, respinge orice propunere de negocieri. Dimpotrivă, bombardamentele continuă. Civilii mor", a spus președintele Federației Ruse.

El a amintit că în aceste teritorii "înainte de aderarea Rusiei, exista un regim de lege marțială".

"Acum trebuie să oficializăm acest regim deja în cadrul legislației ruse. Prin urmare, am semnat un decret privind introducerea legii marțiale în aceste patru regiuni ale Federației Ruse", a afirmat Putin.

El a precizat că decretul "va fi trimis imediat spre aprobare Consiliului Federației". "De asemenea, Duma de Stat a fost informată despre decizie", a adăugat Putin.

Președintele Federației Ruse, amintind de aruncarea în aer a podului din Crimeea, a spus că serviciile speciale ruse "au suprimat atacurile teroriste din alte regiuni ale Rusiei împotriva instalațiilor de transport și energie”. „Aș dori să subliniez acest lucru în legătură cu centralele nucleare”, a menționat el.

Generalul Cristian Barbu:

Generalul Cristian Barbu a vorbit despre acest subiect într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus.

"Legea marțială, pe care Putin a adoptat-o astăzi, a promulgat-o în cele patru regiuni anexate ilegal, nu face altceva decât să ducă la o escaladare fără precedent a situației din Ucraina. Suntem alături de Ucraina și vom lupta așa cum am spus împreună cu partenerii noștri, până la sfârșit", a spus generalul Cristian Barbu.

Armata rusă recunoaște că situaţia este "tensionată" pentru trupele sale în Ucraina

Armata rusă a declarat marţi că situaţia de pe teren în Ucraina este "tensionată" pentru trupele sale în faţa unei contraofensive ucrainene, în special la Herson, oraş a cărui populaţie urmează să fie evacuată în curând, după mai multe eşecuri semnificative ale forţelor ruse în estul şi sudul ţării.

"Situaţia din zona operaţiunii militare speciale poate fi descrisă ca fiind tensionată. Inamicul nu renunţă la încercările sale de a ataca poziţiile trupelor ruseşti", a declarat pentru televiziunea publică rusă Rossia 24 generalul Serghei Surovikin, responsabil cu operaţiunile ruseşti în Ucraina de zece zile.

"Regimul ucrainean încearcă sa spargă apărarea noastră", adunându-şi "toate rezervele" pentru o contraofensivă, a spus el.

Potrivit generalului Surovikin, situaţia este "foarte dificilă" în special la Herson, capitala regiunii omonime ocupate militar de Rusia din primăvară şi anexată în septembrie în sudul Ucrainei, din cauza atacurilor ucrainene care vizează "infrastructurile sociale, economice şi industriale" ale oraşului. Citește mai mult despre acest subiect AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel