Putin îl decorează pe actorul american Steven Seagal cu „Ordinul Prieteniei”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Vladimir Putin a semnat un decret pentru a-l onora pe actorul american Steven Seagal cu „Ordinul Prieteniei”.

 

Motivul decorației este „contribuția semnificativă a lui Seagal la dezvoltarea cooperării culturale și umanitare internaționale”.

Steven Seagal a devenit cetățean rus în 2016. În 2018, a început să lucreze ca reprezentant special al Ministerului Rusiei de Externe în SUA și Japonia. Din 2021, este membru al partidului Rusia Justă — pentru Adevăr, pro-Putin.

Seagal sprijină invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia. După ce a vizitat Donbasul în august anul trecut, el a acordat un interviu propagandistului Vladimir Solovyov, justificând invazia cu „amenințarea existențială” la adresa Rusiei, scrie Meduza.

Seagal a susținut și că anexarea de către Moscova a regiunii Crimeea, în 2014, a fost „foarte rezonabilă”.

În 2017, Ucraina i-a interzis lui Seagal să intre în țară pentru cinci ani, din motive de securitate națională. Putin i-a oferit un pașaport rusesc la Moscova, în 2016.

Musk, Seagal şi Waters, celebrităţile americane care ţin partea Rusiei în războiul cu Ucraina

Elon Musk, Steven Seagal şi Roger Waters sunt trei dintre cele mai importante celebrităţi care iau, la nivel declarativ, partea Rusiei în războiul din Ucraina. Cel mai surprinzător nume este, însă, cel al lui Elon Musk, care abia de curând pare să îşi fi schimbat viziunea. 

Roger Waters, solistul trupei Pink Floyd, i-a trimis soţiei lui Volodimir Zelenski o scrisoare în care afirma că trimiterea de arme occidentale în Ucraina este o eroare tragică. 

"Te rog, ajută-mă în demersurile mele oneste de a-i convinge pe lideri să oprească măcelul, măcel care serveşte doar interesele claselor care ne conduc şi naţionaliştilor extremişti atât din Occident, cât şi din frumoasa ta ţară", a scris Roger Waters.

Ba mai mult, Roger Waters i-a trimis şi lui Vladimir Putin o scrisoare. 

"În primul rând, ați dori să se pună capăt acestui război? Dacă mi-ați răspunde 'Da, vă rog', asta ar face imediat lucrurile mult mai ușoare. Dacă ați spune: 'De asemenea, Federația Rusă nu mai are niciun interes teritorial în afară de securitatea populațiilor vorbitoare de limbă rusă din Crimeea, Donețk și Lugansk'. Și asta ar ajuta. Spun acest lucru deoarece cunosc unele persoane care cred că vreți să cuceriți întreaga Europă, începând cu Polonia și restul statelor baltice. Dacă asta vreți, duceți-vă dracului”, a scris Roger Waters

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel