Putin îl ATENȚIONEAZĂ pe Michel despre imixtiunea UE în Belarus

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a spus joi preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, în cadrul unei convorbiri telefonice, că orice presiune asupra conducerii din Belarus sau amestec extern în afacerile interne sunt contraproductive, a anunţat Kremlinul, relatează Reuters.

Cele două părţi au fost de acord că o normalizare cât mai grabnică a situaţiei din Belarus este în interesul atât al Rusiei, cât şi al Uniunii Europene, a mai precizat Kremlinul într-un comunicat.

Autorităţile din Belarus au lansat joi o anchetă penală asupra noului organism al opoziţiei, "consiliul de coordonare", acuzându-l de tentativă ilegală de a acapara puterea, la o zi după ce liderul Aleksandr Lukaşenko a ameninţat că va curăţa străzile de protestatarii care contestă realegerea sa în funcţie.

Miercuri, liderii UE reuniţi într-un summit extraordinar prin videoconferinţă dedicat situaţiei din Belarus au anunţat că nu recunosc rezultatul alegerilor din această ţară, iar un număr de state membre au cerut organizarea de noi alegeri.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat la finalul reuniunii că UE va adopta "în curând" sancţiuni împotriva unui număr "substanţial" de lideri ai regimului lui Aleksandr Lukaşenko, responsabili de "violenţe, represiuni şi fraude electorale"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel