"Putin este un prost". Apelurile interceptate ale soldaților ruși arată gafele invaziei din Ucraina

"Putin este un prost". Apelurile interceptate ale soldaților ruși arată gafele invaziei din Ucraina / Foto: Kremlin.ru
"Putin este un prost". Apelurile interceptate ale soldaților ruși arată gafele invaziei din Ucraina / Foto: Kremlin.ru

Mai mulți soldați ruși au fost înregistrați în timp ce vorbea despre invazia Ucrainei.

Mii de apeluri telefonice efectuate de soldații ruși în Ucraina au fost interceptate de armata ucraineană. Apelurile arată haosul și disperarea trupelor ruse care încercau să cucerească rapid capitala Ucrainei, în invazia eșuată a lui Vladimir Putin, scrie Express.

Interceptările oferă o perspectivă asupra a ceea ce cred soldații Moscovei despre invazia confuză a lui Putin, plină de gafe tactice. Apelurile au fost interceptate de armata ucraineană și traduse de The New York Times.

Kremlinul credea că Kievul va cădea în câteva zile după începerea invaziei. Cu toate acestea, rezistența acerbă a Ucrainei și problemele devastatoare de logistică au făcut ca trupele ruse să rămână blocate la periferia capitalei pentru cea mai mare parte a lunii martie. Soldații ruși au făcut apeluri neautorizate către părinți, rude, prieteni și parteneri din Rusia, dar nu au fost singurele conversații interceptate.

Mărturiile soldaților ruși

Apelurile arată oroarea și disperarea cu care se confruntă luptătorii ruși. Soldatul rus Serghei i-a spus mamei sale: "Nimeni nu ne-a spus că mergem la război. Ne-au avertizat cu o zi înainte să plecăm".

Alți soldați afirmau aceleași lucruri. Unul a susținut că li s-a spus că merg "la antrenament" pentru câteva zile. Un altul s-a plâns că nu există nicio modalitate de a captura capitala Ucrainei. El a spus: "Nu putem lua Kievul... Luăm doar sate și asta este".

Un altul a adăugat: "Mamă, acest război este cea mai stupidă decizie luată vreodată de guvernul nostru, cred".

La acea vreme, liniile de aprovizionare rusești erau în dezordine, cu cozi lungi de vehicule, care deveneau ținte ușoare pentru soldații și dronele ucrainene. Soldații ruși au fost văzuți conducând aparent fără țintă prin mediul rural, în timp ce alții au rămas fără benzină și mâncare.

"Putin este un prost"



Un soldat a spus: "Putin este un prost. Vrea să ia Kievul, dar nu putem face asta".

Amploarea apelurilor ilustrează cât de prost s-a descurcat Moscova în menținerea logisticii forțelor sale de luptă și chiar în menținerea unei discipline simple în rândul soldaților săi.

Recent, Rusia a mutat trupe de la Harkov în sud, lângă Herson. Cei care au mai rămas, ]n mare parte soldați obosiți și neexperimentați, s-au confruntat cu un contraatac devastator care a făcut ca Kievul să recucerească mare parte din teritoriu.

Probabil ca răspuns la înfrângerea zdrobitoare, președintele rus Vladimir Putin a anunțat mobilizarea a sute de mii de bărbați ruși care urmează să fie recrutați pentru a lupta în Ucraina. Cu toate acestea, multe dintre aceste trupe sunt neexperimentate sau subantrenate. Au existat rapoarte despre pregătirea unor bărbați fără experiență militară.

Au existat, de asemenea, rapoarte despre protestatari recrutați pentru a lupta, adică despre exact cei care manifestează împotriva războiului din Ucraina în toată Rusia. Pe măsură ce din ce în ce mai mulți soldați nedoritori și fără experiență merg să lupte în războiul lui Putin, probabil că vor fi făcute mai multe apeluri telefonice către mame și iubite, scrie sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel