Putin - Erdogan, afacere. Turcia, tot mai aproape de Rusia: ”Este o afacere încheiată”

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a afirmat marţi la Ankara că ţara sa va 'urgenta' livrarea sistemelor ruse apărare antiaeriană S-400 comandate de Turcia, relatează AFP.

"Am discutat despre realizarea contractului pentru livrarea de S-400. Am luat decizia să urgentăm livrările acestor sisteme de apărare", a declarat şeful statului rus în cursul unei conferinţe de presă, organizată în comun cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan.

Liderul de la Ankara a apărat decizia ţării sale de a cumpăra aceste rachete, o decizie care a suscitat rezerve şi critici printre aliaţii Turciei din cadrul NATO din cauza incompatibilităţii cu sistemele de apărare ale Alianţei Nord-Atlantice.

"În legătură cu aceste S-400, este o decizie care aparţine Turciei (...) Am încheiat un acord privind (sistemele) S-400, am închis acest dosar, este o afacere încheiată", a spus el.

În septembrie, Recep Tayyip Erdogan a anunţat că Moscova şi Ankara au semnat un contract pentru achiziţionarea acestor sisteme de apărare antiaeriană, iar în decembrie un consilier al preşedintele Vladimir Putin a informat că acordul a fost finalizat.

Anunţul acestui contract a fost perceput ca o manifestare a revoltei preşedintelui turc, pe fondul gravelor tensiuni cu mai mulţi lideri europeni şi cu Statele Unite.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel