Putin, de acord cu scăderea preţului gazelor livrate Ucrainei

gaze
gaze
Mykola Azarov, premierul Ucrainei, a declarat că omologul său rus, Vladimir Putin, a acceptat o scădere a preţului gayelor livrate către Ucraina, în primul trimestru al anului 2011.

"Ne-am pus de acord ca preţul gazelor în primul trimestru să fie de 230-235 dolari pentru o mie de metri cubi, faţă de circa 250 dolari în trimestrul al treilea din acest an", a spus Azarov.

El a adăugat că sunt necesare negocieri pentru preţul gazelor aferent restului anului viitor, fără să precizeze ce concesii a obţinut Rusia.

Problema preţului gazelor livrate de Rusia Ucrainei a fost discutată miercuri, în timpul unei vizite la Kiev a premierului Putin, dar nu a fost făcută nicio declaraţie oficială pe această temă.

Preşedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, a obţinut deja în acest an o scădere de 30% a preţului gazelor, în schimbul menţinerii timp de încă 25 de ani a unei baze a flotei ruseşti în sudul Ucrainei.

Guvernul de la Kiev vrea să obţină un nou rabat al preţului prevăzut într-un contract încheiat în 2009 de fostul premier Iulia Timoşenko.

Putin a declarat în august că reducerea cu 30% a preţului gazelor, obţinută de Ucraina, este suficientă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel