Putin, critici dure către Obama. Viitorul relaţiei cu UE

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat vineri că speră într-o restabilire graduală a bunelor relații ale țării sale cu SUA și cu Uniunea Europeană, el remarcând însă faptul că raporturile Rusiei cu SUA s-au degradat semnificativ în timpul președinției lui Barack Obama.

"Am auzit părerea pe acest subiect a președintelui (SUA), domnul (Donald) Trump. Întotdeauna l-am sprijinit și sperăm că relațiile noastre vor fi restabilite complet la toate capitolele", a spus Putin în fața presei după o întrevedere avută la Moscova cu omologul său sloven, Borut Pahor.

Liderul de la Kremlin a ținut să sublinieze că, în ultimii cinci ani, relațiile ruso-americane "s-au degradat într-un mod semnificativ" și, prin urmare, ele "trebuie restabilite în interesul atât al poporului rus cât și al celui american".

Dar el a subliniat că ameliorarea acestor relații nu depinde doar de Rusia, "ci și de partea nord-americană, care trebuie să-și definitiveze echipa și să decidă pe ce teme dorește să discute cu noi". "Este vorba despre relațiile economico-comerciale, chestiunile de securitate și despre diferitele regiuni ale lumii care suferă din cauza a numeroase conflicte", a detaliat Putin, scrie Agerpres.

El s-a declarat convins că, "unindu-și eforturile", Rusia și SUA pot avea o contribuție semnificativă, mai ales în lupta împotriva terorismului.

Referindu-se la relațiile Rusiei cu UE, președintele Putin și-a exprimat de asemenea speranța că acestea vor fi "restabilite gradual" și că soluționarea conflictului ucrainean va duce la crearea unor "condiții normale" pentru cooperarea dintre Moscova și Bruxelles, insistând că acest conflict poate fi soluționat numai conform Acordurilor de la Minsk.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel