Putin crede că nu e nimic în neregulă cu socialismul

Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse, a precizat, într-o discuţie cu liderul comuniştilor ruşi, că socialismul nu este neapărat rău. 

În cadrul unui dialog purtat cu liderul comuniştilor ruşi, Ghennadi Ziuganov, preşedintele rus, Vladimir Putin, a susţinut că ideea de socialism nu este una rea, dar problema constă însă în modul în care să o implementezi în sfera economică.

În ceea ce priveşte ideea socialistă, nu este nimic în neregulă cu ea. Problema este capacitatea ei, cum să o capacităm, în mod special în sectorul economic. În unele ţări, există această capacitate, ea fiind conectată şi legată de formele de reglementare ale pieţei, unde funcţionează destul de eficient. Trebuie analizată...", a susţinut Putin, la o întâlnire cu reprezentanţii conducerii grupurilor parlamentare din cadrul Dumei de Stat a Rusiei.

În ceea ce priveşte participarea statului - aceasta este o dispută. De regulă, aici întrebarea ar fi unde şi în ce măsură ar trebui să participe statul, sub ce formă, cum ar trebui să-şi reglementeze statul activităţile sale în sfera economică. În mod evident că vom decide în cadrul unor discuţii, dispute, iar eu pornesc de la ideea că dacă înţelegem că esenţialul sunt interesele oamenilor, ale ţării, atunci vom găsi o rezolvare, a precizat Putin, citat de Rador. 

Vladimir Putin: Dacă occidentalii vor să învingă Rusia, să încerce. Nu am început încă lucrurile serioase în Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a provocat joi pe occidentali să învingă Rusia "pe câmpul de luptă" din Ucraina, unde, susţine el, Moscova "nu a început încă lucrurile serioase", relatează AFP.

"Astăzi, auzim că ei vor să ne învingă pe câmpul de luptă. Ce să zic? Să încerce!", a declarat Putin în timpul unei reuniuni cu şefii grupurilor politice din camera inferioară a Parlamentului, transmisă la televiziune.

"Am auzit de mai multe ori că Occidentul vrea să se lupte cu noi până la ultimul ucrainean. Este o tragedie pentru poporul ucrainean. Însă pare că totul se îndreaptă în această direcţie". a adăugat el.

Aceste declaraţii războinice survin în contextul în care SUA şi ţările europene şi-au accelerat în ultimele săptămâni livrările de arme către Kiev, care încearcă să frâneze avansul trupelor ruse în estul Ucrainei.

"Toată lumea trebuie să ştie că nu am început încă lucrurile serioase" în Ucraina, a mai afirmat el în acest discurs, unul dintre cele mai dure din ultimele săptămâni.

Putin nu a anunţat totuşi o extindere a operaţiunii militare şi nici alte iniţiative concrete.

"În acelaşi timp, nu refuzăm negocierile de pace. Însă cei care le refuză trebuie să ştie că pe măsură ce trece timpul, cu atât le va fi mai dificil să negocieze cu noi", a adăugat preşedintele rus.

Folosind o retorică ce aminteşte de cea a liderilor sovietici din timpul Războiului Rece, Putin a denunţat de asemenea "liberalismul totalitar" occidental şi a spus că ofensiva din Ucraina marchează începutul unei tranziţii dintr-o lume marcată de "egocentrismul mondializat american spre o lume cu adevărat multipolară".

"În majoritatea ţărilor, oamenii nu vor o astfel de viaţă sau un astfel de viitor. S-au săturat să cadă în genunchi şi să se umilească în faţa celor care se cred excepţionali", a mai spus el, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel