Putin, cavalerul industriei autohtone

e02ca200
e02ca200

Președintele Vladimir Putin, aflat la Vologda la o consfătuire privind industria ușoară din țara sa, a avansat ideea ca toți membrii guvernului de la Moscova să poarte costume confecționate în Rusia, relatează presa moscovită.

[caption id="attachment_291789" align="alignleft" width="288"] Sursa foto: rg.ru[/caption]

Potrivit income.ro, șeful statului rus a declarat că problema întoarcerii la uniformele școlare a fost ridicată la o reuniune a Consiliului de Stat, la sfârșitul lunii decembrie a anului trecut și i-a îndemnat pe producătorii autohtoni să-și diversifice paleta de produse și să includă variante de ținute comode și accesibile pentru elevi, dar și pentru liderii țării, pentru a susține industria ușoară.

"Ne-a plăcut gluma dumneavoastră despre costumele pentru miniștrii", a replicat directorul uneia dintre fabricile ruse de confecții, Evgeni Tomak.

"Dar nu a fost nici o glumă", a răspuns la modul cel mai serios Putin.

Liderul de la Kremlin a cerut celor prezenți mai multă responsabilitate în crearea noilor modele de uniforme pentru elevi. "Principala voastră misiune este de a realiza produse pentru toți copiii, indiferent de venitul familial, uniforme școlare atrăgatoare, comode și accesibile din punctul de vedere al prețului. În primul rând, mă aștept ca astfel de idei să vină din partea producătorilor autohtoni", a mai subliniat Putin.

Îndemnul liderului Rusiei poate fi asemuit cu cel al președintelui Traian Băsescu din urmă cu câțiva ani, când declara că va circula cu o Dacie Logan, pe care o va cere SPP-ului, şi că va cumpăra numai produse româneşti, pentru a ajuta economia naţională.

În luna februarie a acestui an, tot Traian Băsescu, aflat la cumpărături într-un hipermarket bucureștean declara jurnaliștilor că a cumpărat legume românești pentru că aceste îi plac: "Uitaţi-vă aici, ceapă românească, era mai frumoasă ca aia din import. Lămâile nu-s româneşti, morcovul românesc - acolo unde era cu etichetă - şi ridichi, n-am luat d-alea curăţate, ci d-astea româneşti... îmi plac".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel