Urmărește emisiunea live


Putin către Obama: Înainte de a folosi forța în Siria, să ne gândim la victime

Președintele Rusiei Vladimir Putin i-a transmis, sâmbătă, un mesaj omologului american Barack Obama, în calitatea acestuia de laureat al Premiului Nobel pentru Pace. Liderul de la Kremlin a calificat drept o "absurditate totală" acuzaţiile privind folosirea de arme chimice de către regimul sirian.

Preşedintele rus a insistat că SUA trebuie să prezinte Consiliului de Securitate al ONU dovezile sale privind folosirea de arme chimice în Siria, el declarându-se "complet surprins" de recentul vot al Parlamentului britanic împotriva unei acţiuni militare împotriva regimului Assad.

Vladimir Putin a ținut să amintească faptul că preşedintele american Barack Obama a primit Premiul Nobel pentru pace şi l-a îndemnat ca, în această calitate, să se gândească la victimele pe care le-ar face un atac în Siria.

"Aş dori să mă adresez lui Obama, nu ca unui coleg, nu ca unui preşedinte al SUA, nu ca unui şef de stat, ci ca unui laureat al Premiului Nobel pentru Pace: înainte de a folosi forţa în Siria trebuie luate în considerare viitoarele victime", a spus liderul de la Kremlin, citat de Agerpres.

Vladimir Putin a mai insistat că apropiatul summit G20, care are loc săptămâna viitoare la Sankt Petersburg, poate fi o "platformă de discuţii" privind criza siriană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel