Putin - Bashar al-Assad, întâlnire. Decizie majoră pentru Siria

assad putin
assad putin

Vladimir Putin a avut o întrevedere cu Bashar al-Assad. Cei doi lideri au stabilit formarea unui comitet care să elavoreze viitoarea Constituție a Siriei, anunță Kremlinul.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a întâlnit joi, la Soci, cu omologul său sirian, Bashar al-Assad, a anunţat joi Kremlinul print-o declaraţie preluată de AFP. 

În urma întâlnirii, preşedintele sirian a decis să desemneze reprezentanţi la ONU pentru formarea unui comitet care să elaboreze viitoarea Constituţie a Siriei, a anunţat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dimitri Peskov. 

Preşedintele sirian s-a aflat în Rusia într-o vizită de lucru, a precizat Peskov. Potrivit acestuia, Putin l-a felicitat pe al-Assad pentru "succesul armatei guvernamentale siriene în lupta împotriva grupărilor teroriste" şi a subliniat "necesitatea de a se crea condiţii suplimentare pentru reluarea procesului politic pe scară largă". 

La rândul său, al-Assad - citat de purtătorul de cuvânt al Kremlinului - a declarat că "stabilitatea în Siria se ameliorează şi astfel se deschide calea pentru procesul politic".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel