Putin: Avionul de luptă T-50 va intra în flota Rusiei din 2016

Președintele Vladimir Putin a anunțat că avionul rusesc de generația a cincea T-50 va intra în flota Rusiei cu un an întârziere.

Autor: Cristina Andrei

„T-50 va intra în producţia de serie şi în serviciu din 2016”, a declarat Putin, citat de Ria Novosti.

Președintele companiei United Aircraft Corporation, cea care produce modelul Suhoi,  Mihail Pogosyan a anunțat că forțele aeriene rusești vor începe zborurile-test cu T-50 din 2014, în timp ce ministrul rus al Apărării fusese primul care anunțase că aparatul va fi gata în 2015.

T-50 a zburat prima dată în ianuarie 2010, în cadrul unui spectacol aeronautic de la Moscova. Avionul va fi cea mai puternică piesă a flotei rusești, un aparat cu tehnologie ”sealth”, de generația a cincea, dotat cu super-manevrabilitate. El va fi capabil să atingă viteza supersonică fără combustibil adițional injectat în turbine, pentru a-i crește puterea și va fi prevăzut cu dotări de avionică avansată, precum un radar în bandă X.

Țara care și-a exprimat deja dorința să cumpere un aparat construit pe modelul T-50, de generația a cincea, este India, ce se prefigurează un client fidel al Rusiei în materie de echipament aerian de luptă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel