Putin, avertisment cu privire la consecințele naționalizării activelor rusești în străinătate: Să nu uite nimeni că este o armă cu două tăișuri

Putin, avertisment cu privire la consecințele naționalizării activelor rusești în străinătate: Să nu uite nimeni că este o armă cu două tăișuri / Foto: Pixabay, de Дмитрий Осипенко
Putin, avertisment cu privire la consecințele naționalizării activelor rusești în străinătate: Să nu uite nimeni că este o armă cu două tăișuri / Foto: Pixabay, de Дмитрий Осипенко

Vladimir Putin lansează un avertisment cu privire la consecințele unei posibile naționalizări a activelor rusești în străinătate.

Deși țara sa este afectată grav de sancțiunile impuse de UE și SUA, Vladimir Putin nu pare că intenționează să oprească războiul din Ucraina, ba chiar lansează amenințări la adresa Occidentului. Președintele Rusiei a ținut să menționeze că mecanismul de naționalizare a activelor este disponibil nu numai politicienilor europeni, atunci când a fost întrebat despre planurile în legătură cu activele rusești confiscate, scrie Interfax.

"Asistăm la o altă încercare a partenerilor noștri de a-și transfera propriile greșeli în domeniul economiei și energiei către Rusia. Vor să rezolve problemele care apar în acest sens din nou pe cheltuiala noastră. Mai mult, auzim deja declarații de la oficiali despre posibila naționalizare a unora dintre bunurile noastre. Ei bine, deci vom merge departe. Să nu uite nimeni că este o armă cu două tăișuri.", a spus președintele.

Ca de fiecare dată, Putin pasează vina

Vorbind la o întâlnire privind dezvoltarea complexului agroindustrial, Putin a spus: „Producția proprie de îngrășăminte în Occident este în scădere din cauza prețurilor ridicate la gazele naturale, care este și rezultatul activităților partenerilor noștri din Occident, de fapt."

„Situația de aici în sectorul energetic se deteriorează ca urmare a măsurilor nepoliticoase, inclusiv a presiunii administrative asupra companiei noastre Gazprom în unele țări europene”, a menționat separat președintele rus.

După cum s-a raportat, cu o zi mai devreme, Ministerul German al Economiei a cerut ca holdingul Gazprom Germania să fie transferat sub controlul Agenției Federale de Rețea. Grupul include distribuitorul WINGAS/WIEE, operatorul de depozitare Astora, grupul Gazprom Marketing & Trading și comerciantul global de GNL Gazprom Global LNG. În 2019, cifra de afaceri consolidată a Gazprom Germania s-a ridicat la 24 de miliarde de euro, în 2020 - 13 miliarde de euro.

La sfârșitul lunii martie, ziarul Handelsblatt a relatat că autoritățile germane au în vedere posibilitatea naționalizării activelor companiilor de petrol și gaze de stat rusești și ale filialelor acestora din țară.

Guvernul federal dorește să prevină riscurile unei întreruperi masive a alimentării cu energie electrică în cazul unor dificultăți pentru aceste companii, care sunt de importanță sistemică pentru Germania, a explicat publicația.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel