Putin, avertisment care dă fiori: 'Ascultaţi-ne acum!'. NOI arme

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a prezentat joi cu mândrie noile arme ale complexului militaro-industrial rusesc, cu ajutorul imaginilor, avertizând Occidentul că trebuie de acum să 'asculte' Rusia, relatează France Presse.

'Nu am făcut niciodată secret din planurile noastre. Este chiar surprinzător că, în pofida tuturor problemelor, Rusia a rămas prima putere nucleară. Nimeni nu voia să ne vorbească, nimeni nu voia să ne asculte. Ascultaţi-ne acum!', a lansat preşedintele rus în cadrul discursului său anual în faţa parlamentului.

După o primă parte consacrată provocărilor economice şi sociale de rezolvat, Vladimir Putin a dedicat aproape jumătate din cele două ore ale discursului în faţa deputaţilor şi senatorilor ruşi evocării noilor capacităţi militare ale Rusiei.

'Celor care au încercat în cursul ultimilor 15 ani să profite de Rusia, care au introdus sancţiuni internaţionale ilegale pentru a împiedica dezvoltarea ţării noastre, inclusiv în domeniul militar, le voi spune: ceea ce aţi întreprins pentru a afecta, a împiedica şi a obstrucţiona Rusia nu a reuşit', a spus el în continuare.

'Toate lucrările de întărire a capacităţii defensive a Rusiei au fost efectuate şi sunt efectuate', a adăugat Vladimir Putin, asigurând totuşi că Rusia 'nu ameninţă pe nimeni', nu are 'niciun plan pentru a utiliza acest potenţial în mod ofensiv'.

Noi arme

Discursul său, transmis în direct de televiziune, a fost întretăiat de înregistrări video difuzate pe două ecrane uriaşe care dezvăluiau aceste noi arme, amestecând luări de imagini în 3D cu imagini reale, fără a face economie de explozii.

Parlamentarii ca şi telespectatorii au putut deci să descopere o nouă rachetă balistică rusească, un nou sistem de apărare antirachetă, o dronă submarină cu propulsie nucleară şi chiar o armă laser 'despre care este prea devreme pentru a-i evoca detaliile'.

[citeste si]

'O rachetă de croazieră - dificil de detectat, cu o încărcătură explozivă nucleară şi cu o rază de acţiune practic nelimitată, care poate ocoli liniile de interceptare - este invincibilă în faţa tuturor sistemelor existente şi viitoare de apărare antiaeriană', a precizat preşedintele rus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel