Putin, atac la Marea Britanie: ”UE și SUA, influențate de Londra”

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a acuzat marţi Marea Britanie că încearcă să-şi impună politica ostilă faţă de Moscova asupra Uniunii Europene şi Statelor Unite, au relatat agenţiile de presă ruse, preluate de Reuters. 

Lavrov a răspuns la o iniţiativă a ministrului britanic de externe Jeremy Hunt, care ar urma să declare în faţa unei audienţe la Washington, în cursul zilei de marţi, că Londra doreşte ca Uniunea Europeană, pe care o va părăsi anul viitor, să-şi mărească sancţiunile asupra Moscovei. 

Marea Britanie, UE şi Statele Unite dau vina pe Rusia pentru un atac cu agent neurotoxic împotriva unui fost agent dublu rus la Salisbury, în sudul Angliei, la începutul acestui an. Kremlinul neagă implicarea. 

"Colegii noştri britanici au păreri prea bune despre ei înşişi", a declarat Lavrov, exprimându-se în staţiunea Soci de la Marea Neagră după discuţii cu omologul său sârb. 

"O ţară care părăseşte Uniunea Europeană în cadrul Brexit-ului încearcă să-şi dicteze politica externă chiar asupra Uniunii Europene. Şi acum, după cum se dovedeşte, Londra vrea să-şi dicteze politica externă faţă de Rusia la Washington", a adăugat el. 

Lavrov a mai spus că Moscova s-a oferit de multe ori să discute cu Marea Britanie problemele care afectează legăturile bilaterale, dar a fost întotdeauna respinsă "cu un aer de superioritate". 

Cu toate acestea, oferta Rusiei de a purta discuţii a rămas valabilă, a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel