Putin, acuzații grave la adresa SUA. Lovitură dură pentru economia Rusiei

Vladimir Putin vorbește în continuare apăsat despre Occident. Joi dimineață, președintele rus a criticat din nou SUA și a denunțat comportamentul "cinic" al autorităților de la Kiev în ceea ce privește criza din sud-estul țării.

"Sancțiunile nu au fost altceva decât o reacție nervoasă a SUA și a aliaților săi. Chiar și fără situația din Crimeea, ei ar fi inventat ceva pentru a reduce oportunitățile de creștere ale Rusiei. Acest mod de a face lucrurile nu datează de ieri, ci de mult mai mult timp. Astăzi, Occidentul încearcă să ne convingă cu orice preț că există o politică echilibrată în fața căreia trebuie să ne supunem orbește și fără să gândim", a spus Vladimir Putin care a salutat anexarea Crimeei de către Rusia vorbind chiar despre un "eveniment sacru". În plus, președintele a asemănat Crimeea cu noul "Ierusalim".

"Este imposibil să se obțină o supremație militară asupra Rusiei. Armele noastre sunt moderne, pregătite de luptă și cum am mai spus cândva: politicoase, dar de temut", a subliniat președintele.

Putin nu a făcut nicio referire la negocierile legate de încetarea focului în Dobass, evocând doar necesitatea de a ajuta financiar Ucraina, ceea ce Moscova face în prezent.

Cât despre dificultățile economice ale țării, la un pas de recesiune, Vladimir Putin a declarat că Rusia este deschisă investitorilor străini și a adăugat: "dezvoltarea țării depinde doar de noi", scrie Le Figaro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel