Putin a vorbit cu Erdogan despre Ucraina

Foto: Facebook Recep Tayyip Erdogan
Foto: Facebook Recep Tayyip Erdogan

Vladimir Putin a discutat cu Recep Tayyip Erdogan despre Ucraina.

Președinții Rusiei și Turciei Vladimir, Putin și Recep Tayyip Erdogan, au discutat marți la telefon despre Ucraina. Acest lucru a fost anunțat de secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov.

"Pot confirma (convorbirea telefonică dintre Putin și Erdogan), pot spune că a avut loc deja. Pot să confirm că acolo s-a discutat într-adevăr despre Ucraina", a spus Peskov reporterilor marți.

Peskov a promis ulterior că va oferi un raport mai detaliat despre discuția dintre Putin și Erdogan, scrie Interax.

Secretarul general al ONU se întâlnește astăzi cu Vladimir Putin, la Moscova

Antonio Guterres se va întâlni cu Vladimir Putin la Moscova. Preşedintele rus îl primeşte marţi pe secretarul general al ONU, la două luni de la declanşarea agresiunii militare ruse contra Ucrainei, informează  Agerpres, citând DPA şi AFP.

Întâlnirea, care va avea loc la Kremlin, se va concentra pe asumarea unui rol diplomatic mai important al Naţiunilor Unite în vederea încetării războiului din Ucraina. De asemenea, se va discuta despre facilitarea accesului personalului umanitar al ONU şi crearea de coridoare sigure pentru evacuarea civililor, în particular din oraşul strategic Mariupol, port la Marea Azov asediat de săptămâni de forţele ruse.

Primul punct al agendei vizitei lui Guterres (72 de ani) la Moscova este o întrevedere cu ministrul de externe Serghei Lavrov, prevăzută pentru marţi în jurul prânzului, care va fi urmată de o conferinţă de presă la sediul Ministerului de Externe rus. Ulterior, Antonio Guterres se va întâlni cu Vladimir Putin la Kremlin. După vizita în Rusia, secretarul general al Naţiunilor Unite se va deplasa via Polonia în Ucraina, unde intenţionează să se întâlnească joi cu preşedintele Volodimir Zelenski.

În ultima perioadă a sporit presiunea asupra lui Guterres pentru a juca un rol mai activ în încheierea conflictului dintre Rusia şi Ucraina. Luni, secretarul general al ONU s-a deplasat în Turcia. Citește continuarea AICI.

Reamintim că la 24 februarie, armata rusă a lansat o agresiune militară neprovocată împotriva Ucrainei, ceea ce Rusia numeşte operaţiune militară specială pentru denazificarea ţării vecine. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel