Putin a reacționat la ironiile lui Boris Johnson și ale celorlalți lideri occidentali privind „pectoralii“ săi

Aflat în Aşhgabat, Turkmenistan, Putin a comentat ironiile lui Boris Johnson și ale celorlalți lideri occidentali privind „pectoralii“ săi.

Preşedintele rus Vladimir Putn nu a lăsat fără reacţie recentele ironii ale liderilor G7 pe seama imaginii sale de 'mascul afla' pe care şi-o promovează de ani buni, afirmând miercuri că a-i vedea pe cei şapte dezbrăcaţi până la brâu ar fi un un 'spectacol dezgustător', relatează AFP.

Premierul britanic Boris Johnson a întrebat în glumă duminică, în deschiderea summitului G7 în Germania, dacă liderii celor mai industrializate şapte state din lume ar trebui să-şi păstreze pe ei sacourile sau să le scoată pentru a-şi arăta 'pectoralii' în fotografia de grup (citește AICI).

'Noi trebuie să arătăm că suntem mai puternici decât Putin', a continuat pe acelaşi ton glumeţ Johnson, căruia i-a ţinut isonul premierul canadian Justin Trudeau. "Avem dreptul la o demonstraţie de echitaţie cu torsul gol", a spus Trudeau, referindu-se la o faimoasă fotografie a lui Vladimir Putin călare, cu bustul gol, din 2009.

'Nu ştiu cum voiau să se dezbrace, până la brâu sau de la brâu în jos, dar oricum ar fi fost o privelişte dezgustătoare', a replicat ironic Putin, care nici el nu se mai poate lăuda cu forma fizică de odinioară. La parada militară de la 9 mai din acest an, preşedintele rus a stat aşezat pe scaun cu picioarele acoperite cu o pătură, dând naştere la o serie de speculaţii privind starea sa actuală de sănătate.

Putin a făcut această declaraţie într-o conferinţă de presă la Aşhgabat, capitala Turkmenistanului, unde a participat miercuri la summitul ţărilor riverane Mării Caspice, alături de liderii Azerbaidjanului, Kazahstanului, Iranului şi Turkmenistanului, în prima sa vizită în străinătate după invadarea Ucrainei de către Rusia la 24 februarie, scrie Agerpres.

Putin denunţă ambiţiile imperiale ale NATO care încearcă să-şi afirme hegemonia

Vladimir Putin a denunţat miercuri ambiţiile imperiale ale NATO, care încearcă, potrivit lui, să-şi afirme hegemonia prin conflictul ucrainean, relatează AFP. 

Apelul către Ucraina de a continua luptele şi de a refuza negocierile nu face decât să confirme ipoteza noastră că Ucraina şi binele poporului ucrainean nu sunt obiectivul Occidentului şi al NATO, ci un mijloc de a-şi apăra propriile lor interese, a spus Putin, într-o conferinţă de presă la Aşgabad, capitala turkmenă.

Ţările lidere din NATO doresc (...) să-şi afirme hegemonia, ambiţiile lor imperiale, a acuzat el. Alianţa Atlantică şi înainte de toate Statele Unite au nevoie de mult timp să aibă un inamic extern în jurul căruia să-şi unească aliaţii, potrivit preşedintelui rus. Iranul nu a fost bun pentru aceasta, a apreciat el.

Le-am dat această şansă, şansa de a reuni toată lumea în jurul lor, a afirmat Putin pe ton ironic. Rusia nu vede nicio problemă într-o eventuală aderare a Finlandei şi Suediei la NATO, a dat asigurări Vladimir Putin. Nu avem probleme cu Suedia şi Finlanda, aşa cum avem cu Ucraina, a afirmat de asemenea Putin, aflat în vizită în capitala turkmenă (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel