Putin a pornit campania de "de-offshore-izare" a Rusiei. Vezi motivul

vladimir_putin
vladimir_putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a demarat campania de "de-offshore-izare" a țării, promisă în luna decembrie. Funcționarii de rang înalt şi demnitarii din Rusia au la dispoziție trei luni să renunțe la orice conturi sau active deţinute în străinătate, în caz contrar ei urmând a fi concediaţi sau demişi, scrie CNBC, potrivit Mediafax.

Decretul prezidențial, semnat marți de către președintele Putin, vizează câteva mii de funcţionari publici, care trebuie să prezinte până la 1 iulie declaraţii de venit şi de avere, acestea urmând a fi strict verificate.

Nimeni nu va fi deasupra legii, a declarat șeful cancelariei prezidenţiale de la Moscova, Serghei Ivanov, precizând că cei care vor fi depistați ulterior cu conturi offshore şi active în străinătate vor fi demişi de urgenţă.

Misiunea de "de-offshore-izare" a Rusiei, a fost promisă de Vladimir Putin încă din luna decembrie, constituind unul dintre obiectivele majore al acestui mandat de președinte.

Scopul acestei inițiative a președintelui Rusiei nu este doar limitarea combaterea corupţiei în rândul liderilor politici, ci și scăderea vulnerabilității politicienilor de rang înalt la influenţe străine, susțin mai mulți foști demnitari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel