Putin a inuagurat o conductă de gaze naturale rusești spre Crimeea

Un gazoduct destinat transportului gazelor naturale ruseşti în Crimeea a devenit marţi operaţional, preşedintele Vladimir Putin apreciind că este vorba de un pas care va stimula creşterea economică a peninsulei anexată de Moscova de la Ucraina în 2014, informează Reuters.

Crimeea nu are o frontieră terestră cu Rusia iar Moscova a avut dificultăţi în a asigura necesarul de energie al peninsulei, care anterior a fost asigurat de Ucraina.

"Acesta este un nou pas foarte important pentru dezvoltarea pe termen lung a Crimeei. Furnizarea de gaze naturale ruseşti către peninsula Crimeea ne va permite să dezvoltăm economia pe ansamblu precum şi să satisfacem nevoile sociale din Crimeea şi Sevastopol", a declarat Vladimir Putin, scrie Agerpres.

Conducta, cu o lungime de 358,7 kilometri, traversează lacul Tuzla şi strâmtoarea Kerci, un tronson suplimentar de 27,3 kilometri ajungând până la Simferopol. Potrivit preşedintelui Putin, acest gazoduct va permite aprovizionarea cu gaze a două centrale cu o capacitate de 470 megwaţi, care vor fi construite până în 2018. În paralel, Moscova a demarat construirea unui pod rutier şi feroviar iar anterior a finalizat lucrările la un cablu submarin de electricitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel