În timp ce liderii lumii vorbesc despre războiul din Ucraina, la Bruxelles, Vladimir Putin a întrunit Consiliul de Securitate, la Kremlin. Cum vede analistul politic Bogdan Chirieac gestul președintelui rus.
"A vrut să echilibreze balanţa. Şi-a imaginat domnia sa că tot NATO şi Occidentul de-o parte este egal cu conferinţa sa de presă sau ce a fost, declaraţia de presă de la Kremlin. Asta a încercat. Asta este problema şi cu politicienii noştri. Nu îţi dai seama când devii ridicol. Pentru un om politic, multe lucruri sunt trecute cu vederea - am văzut şi un fost preşedinte al României...- până când îi vine scadența. Un singur lucru nu poate fi trecut cu vederea: ridicolul. Adică tu, cu marea Armată Roșie care muşcă din duşman, te-ai împotmolit într-o naţiune. Ai invadat țara de alături, nu ai reuşit să le dai propriilor trupe benzină, muniţie, mâncare, apă şi aşa mai departe, te-ai făcut de un râs cumplit.
Armata ucraineană a avut doar arme defensive, puţine - acum le dăm mai multe - şi te-au pus cu botul în pământ. Ai început să bombardezi oraşe şi locuinţe civile, exact ca Hitler în Al Doilea Război Mondial, dar vrei să fii la egalitate cu NATO. Un demers ridicol al lui Vladimir Putin, El mai are doar butonul nuclear pe care nu cred că cei din jurul lui l-ar mai lăsa să îl folosească, fiindcă lucrurile se îndreaptă către un absurd total", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea Decisiv, prezentată de Cătălina Porumbel la Antena 3.
Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a făcut mai declarații, după summit-ul Alianței Nord-Atlantice, vorbind despre situația din Ucraina.
"Aliații NATO își coordonează eforturile când vine vorba de securitatea energetică. China să se abțină de la sprijinirea economică și militară a Rusiei. Mesajul nostru pentru China e să se alăture restului lumii și să condamne invazia brutală din Ucraina“, a spus Jens Stoltenberg.
"Este nevoie să punem sprijin la dispoziția Ucrainei, dar trebuie să ne asigurăm că acest conflict nu devine un război pe scară largă între NATO și Rusia. Nu vom trimite trupe pe teren în Ucraina, dar o vom sprijini cu armament. Aliații echipează Ucraina cu provizii militare suplimentare. Mă refer aici la sisteme antiaeriene, drone și sisteme anti-tanc, sisteme care s-au dovedit a fi extrem de eficiente. De asemenea, aliații oferă și ajutor financiar și umanitar“, a mai adăugat secretarul general al NATO.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu