Putin a ajuns la mâna Chinei. Desfășurarea de arme nucleare în Belarus - doar cu acordul lui Xi Jinping, iar decizia e previzibilă

Secretarul Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională de la Kiev, Oleksi Danilov, consideră că declaraţiile dictatorului de la Kremlin, Vladimir Putin, cu privire la desfăşurarea de arme nucleare pe teritoriul Republicii Belarus reprezintă un simplu şantaj. 

"Nu va exista şi nu poate exista nicio desfăşurare de arme nucleare în Belarus până când China nu va da permisiunea. Va da China permisiunea? Sunt mai mult decât sigur că nu" - a afirmat oficialul ucrainean, citat de Rador. Danilov a menţionat că nici Beijingul, nici Moscova nu au nevoie de desfăşurarea de arme nucleare pe teritoriul belarus.

"Declaraţiile lui Putin cu privire la astfel de planuri sunt un şantaj obişnuit, care vizează ca americanii să accepte să înceapă cât mai curând un fel de negocieri, să negocieze pentru a opri războiul în condiţiile stabilite de Federaţia Rusă" - a explicat secretarul Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională din Ucraina.

Potrivit acestuia, ruşii nu mai doresc o nouă escaladare a războiului, ci vor să-i pună capăt cât mai curând posibil. "Nu este nevoie să se inveneze nimic, nu există nicio teorie a conspiraţiei în acest caz. Este un joc stupid al Moscovei, menit să îi forţeze pe americani, pe anglo-saxoni să negocieze cu ruşii" - a adăugat Danilov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel