Pușcăriași sub nume de miniștri. Înșelătorie de 15 mii de euro

puscariasi16
puscariasi16

Șase membri ai unei grupări au înșelat administratorii unor firme cu 15.000 de euro în doar trei luni. Doi dintre membri sunt închiși, unul pentru tâlhărie, care are de ispășit o pedeapsă de opt ani, celălalt pentru înșelăciune și are o pedeapsă de șase ani. Mecanismul era simplu. Cei patru membri ai grupării aflați în libertate căutau pe internet contractele de prestări servicii cu diferite ministere. Trimiteau apoi complicilor aflați în închisoare numele celor care administrau societăţile respective şi numerele de telefon. Cei doi sunau la numerele respective și cereau diverse donații sub pretextul că  sunt apropiaţi ai ministrului Dan Şova sau ai unor prefecţi. Spuneau că rudă a ministrului în numele căruia vorbeau cu mari probleme de sănătate necesită un transplant urgent. 

"Suspecţii şi-ar fi atribuit calitatea mincinoasă de demnitar şi, sub pretextul că o rudă a acestuia are probleme medicale, le-ar fi solicitat părţilor vătămate să doneze diferite sume de bani într-un cont", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei, potrivit Mediafax.

Cele șase persoane sunt acuzate de înşelăciune în formă continuată şi complicitate la această infracţiune. Anchetatorii au propus arestarea lor preventivă. Ei au stabilit că, în perioada ianuarie- martie, membrii grupării au înșelat mai multe persoane și au obținut suma de 15.000 de euro. Până acum au fost probate doar patru fapte. Anchetatorii bănuiesc că numărul înşelăciunilor este mult mai mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel