Purtătorul de cuvânt al SRI: Cea mai simplă metodă, dar extrem de periculoasă

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii (SRI), Ovidiu Marincea, publică pe Facebook o postare în care subliniază că de fiecare dată când o problemă nu are explicații e atribuită SRI, pentru că nu se poate apăra. 

Reacția lui Ovidiu Marincea vine după cele mai recente dezvăluiri ale fostului colonel SRI Daniel Dragomir, care a declarat că 90% din cifra de afaceri a firmelor acoperite provine din contracte cu statul.

Iată ce a scris Ovidiu Marincea: 

”S-a ajuns ca orice problema din Romania care nu are explicatii sau solutii sa fie atribuita SRI. De ce? Pentru ca unui serviciu secret ii este foarte greu sa se apare. Nu suntem Inspectia Muncii sa scoatem la televizor documente, si nici vreun partid politic sa ne putem trimite armate de influenceri la televizor. E cea mai simpla metoda, dar extrem de periculoasa, sa vorbesti despre firme acoperite, milioane de romani interceptati si alte enormitati care prind usor la publicul dornic de "vinovati de serviciu".

[citeste si]

Este si vina SRI care putea face mai mult in ceea ce priveste promovarea culturii de securitate in randul populatiei, mai mult in deschiderea sa catre cetatean, ca cetateanul sa ne cunoasca, sa stie cu ce ne ocupam.

Pentru ca, din pacate, foarte multi romani nu stiu cu ce se ocupa SRI. Se spune ca ascultam telefoane, ca spionam, ca arestam impreuna cu procurorii, lucruri culese tot de la televizor. La televizor unde, din pacate, foarte multi jurnalisti isi fac documentarea tot de pe Google.

Dar vom iesi mai mult, vom comunica mai mult, vom explica mai mult. Si va veni vremea cand toti cei care arunca in nestire cu acuzatii neprobate in spatiul public vor fi obligati sa prezinte dovezile.”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel