PULITZER 2012: Huffington Post a câştigat prima distincţie din istorie. Vezi câștigătorii

Pulitzer
Pulitzer

Site-ul Huffington Post a câștigat luni primul său premiu Pulitzer. Premiul a fost acordat pentru seria de reportaje Beyond the Battlefield, ce trag un semnal de alarmă asupra problemelor psihologice și emoționale pe care le întâmpină soldații americani răniți în Afganistan și în Irak.

Boston Globe, NewYork Times și Chicago Tribune se numără printre publicațiile care au primit Pulitzer. Iată lista câştigătorilor Pulitzer 2012, potrivit paginademedia.ro:

Serviciu Public – The Philadelphia Inquirer pentru articolele despre violența în școlile din Philadelphia.

Breakingnews – Tuscaloosa News pentru informațiile în timp real despre tornada care a lovit regiunea. Publicația a fost premiată pentru felul în care a comunicat catastrofa atât prin intermediul social media, cât și prin metodele tradiționale.

Jurnalism de investigație – Associated Press pentru articolele despre poliția din NewYork șidepartamentul lor clandestin ce spiona comunitățile musulmane. Articolele au dus la lansarea unei investigații federale. The Seattle Times pentru ancheta despre cum o organizație guvernamentală din Washington ce trecea pacienții de la tradiționalele medicamente împotriva durerilor la metahadonă, un medicament mai ieftin, dar mai periculos.

Jurnalism explicativ – New York Times pentru seria de articole ce explică felul în care cei mai bogați cetățeni americani, dar și corporațiile exploatează lacunele legii pentru a evita plata taxelor.

Presă locală – The Patriot-News Staff, Harrisburg, Pennsylvania, pentru felul în care a acoperit scandalul sexual în care a fost implicat un fost antrenor de fotbal.

Presa națională – Huffington Post pentru articolele despre felul în care soldații americani răniți grav în Iraq și Afganistan au fost afectați psihic și emoțional.

Jurnalism extern – The New York Times pentru reportajele emoționante despre foametea și conflictul din Africa de Est.

Feature – The Stranger (un săptămânal din Seattle) pentru felul în care a fost construită povestea unei femei care a supraviețuit unui atac brutal în care partenerul ei și-a pierdut viața.

Comentariu – Mary Schmich de la Chicago Tribune pentru comentariile sale realiste care au surprins aspecte ale faimosului oraș.

Critică – Wesley Morris de la The Boston Globe pentru critica de film considerată “isteață și inventivă”.

Caricatură – Matt Wuerker de la Politico pentru caricaturile sale amuzante.

Fotografie breakingnews – Agence France-Presse pentru imaginile dramatice cu o tânără surprinsă plângând după atacul cu bombă din Kabul.

Fotografie feature – The Denver Post pentru seria de imagini ale unui fost soldat american venit din Iraq care se luptă cu sindromul de stres posttraumatic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel