Puigdemont, interviu BIZAR. Forţa misterioasă şi Catalonia

Presedintele destituit al Cataloniei a declarat că o forță misterioasă "l-a chemat" să ceară independența, într-un interviu bizar la televiziunea Russia Today, preluat de businessinsider.com

Carles Puigdemont a apărut joi la postul rus de stat în prima emisiune "The Alex Salmond Show", găzduită de fostul prim ministru al Scoției.

El a povestit cum "o forță abstractă m-a chemat să construiesc o nouă societate prin declararea independenţei (Cataloniei - n.r.)", un efort politic care a băgat Spania într-o criză majoră.

Puigdemont a povestit că la vârsta de aproximativ 13 de ani a simţit că "lumea mă cheamă" pentru a face o diferență politică, o chemare care, în cele din urmă, s-a încheiat cu încercarea de a se rupe de Spania.

Angajament după Franco

În timpul emisiunii „Alex Salmond Show", Puigdemont, care s-a născut în Spania, sub conducerea generalului disctatorului Franco, a declarat: „După moartea lui Franco (în 1975), a existat o mișcare democratică uriașă". "Am simţit că lumea care s-a născut atunci mă cheamă. Era ceva pentru mine în viitor. M-am angajat să construiesc o nouă societate.", mai relatează sursa citată.

În interviul de joi, fostul lider catalan a susţinut că prim-ministrul spaniol Mariano Rajoy s-a opus independenţei cataloniei pentru că "el vede unitatea Spaniei ca o religie". "Nu este o problemă politică, ci este o chestiune spirituală despre credință sau religie."

"Deci, există o incapacitate, o incapacitate intelectuală, pentru a admite posibilitatea, posibilitatea reală, că Spania ar putea fi diferită în viitor", a mai afirmat Puigdemont în finalul emisiunii.

Spania a anulat oficial declarația de independență a Cataloniei săptămâna trecută.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel