Puigdemont, interviu BIZAR. Forţa misterioasă şi Catalonia

Presedintele destituit al Cataloniei a declarat că o forță misterioasă "l-a chemat" să ceară independența, într-un interviu bizar la televiziunea Russia Today, preluat de businessinsider.com

Carles Puigdemont a apărut joi la postul rus de stat în prima emisiune "The Alex Salmond Show", găzduită de fostul prim ministru al Scoției.

El a povestit cum "o forță abstractă m-a chemat să construiesc o nouă societate prin declararea independenţei (Cataloniei - n.r.)", un efort politic care a băgat Spania într-o criză majoră.

Puigdemont a povestit că la vârsta de aproximativ 13 de ani a simţit că "lumea mă cheamă" pentru a face o diferență politică, o chemare care, în cele din urmă, s-a încheiat cu încercarea de a se rupe de Spania.

Angajament după Franco

În timpul emisiunii „Alex Salmond Show", Puigdemont, care s-a născut în Spania, sub conducerea generalului disctatorului Franco, a declarat: „După moartea lui Franco (în 1975), a existat o mișcare democratică uriașă". "Am simţit că lumea care s-a născut atunci mă cheamă. Era ceva pentru mine în viitor. M-am angajat să construiesc o nouă societate.", mai relatează sursa citată.

În interviul de joi, fostul lider catalan a susţinut că prim-ministrul spaniol Mariano Rajoy s-a opus independenţei cataloniei pentru că "el vede unitatea Spaniei ca o religie". "Nu este o problemă politică, ci este o chestiune spirituală despre credință sau religie."

"Deci, există o incapacitate, o incapacitate intelectuală, pentru a admite posibilitatea, posibilitatea reală, că Spania ar putea fi diferită în viitor", a mai afirmat Puigdemont în finalul emisiunii.

Spania a anulat oficial declarația de independență a Cataloniei săptămâna trecută.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel